Elazığ'dan kısa kısa

03 Mart 2017 - Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VALİ ZORLUOĞLU’NDAN GENEL SEKRETER SABUNCU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Mehmet Sabuncu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Genel Sekreter Mehmet Sabuncu’ya bir nezaket ziyareti gerçekleştiren Vali Zorluoğlu, Mehmet Sabuncu’ya başarılar dileyerek şunları söyledi, “İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Mehmet Sabuncu’ya yeni görevinin hayırlı olmasını diliyor ve başarılar temenni ediyorum. Allah güzel hizmetler yapmaya vesile kılsın. Umarım hem Elazığ hem de İl Özel İdaresi Mehmet Sabuncu’nun tecrübelerinden en üst düzeyde faydalanacaktır. Birikimi ve tecrübesiyle İl Özel İdaresinin yürütmekle mükellef olduğu işleri başarıyla yerine getireceğine inanıyorum. Özel İdaremizin imkânlarıyla vatandaşlarımıza, köylerimize, mezralarımıza önemli altyapı projelerini, yine şehir merkezinde özel idarenin yürüttüğü diğer bir takım hizmetleri layıkıyla yapacağına inanarak kendisini bu göreve atadık. Bugüne kadar da güzel işlerin yapılmasına vesile olmuştur. Bundan sonra da ekibiyle beraber Özel İdaremizin işlerini süratle yürütecektir. Hem genel bütçeden gelen kaynakları hem de yerel kaynaklardan elde edilen İl Özel İdaresi bütçesini en etkin şekilde kullanacaktır.

Makamlar ve görevler gelip geçicidir ve değişiklikler bir bayrak yarışıdır. Mehmet Sabuncu’dan önce bu görevi yürüten Nazif Bilginoğlu da bu görevi yaklaşık 8 yıl başarıyla yerine getirmiştir. Bu vesileyle Nazif Bilginoğlu’na da bir kez daha hizmetleri için teşekkür ediyorum. İl Özel İdaresindeki bu değişim de hizmetlere olumlu şekilde yansımıştır. Mehmet Sabuncu’ya tekrar hayırlı olsun diyor ve başarılar diliyorum” dedi.


ŞEHİDİMİZİN ADINI YAŞATIYORUZ

Şehrin geleceğinin parlayan yıldızı olmaya hazırlanan Zafran Mesire alanı, yeni adıyla da gönüllerin yıldızı olacak.

İzmir Bayraklı Adliyesi'ne yönelik hain terör saldırısını tek başına, canı pahasına önleyerek, şehadete yürüyen Elazığ’ın kahraman evladı polis memuru Fethi Sekin'in adı, Belediye Meclisi’nde alınan kararla Zafran Mesire alanına verildi.

Şehrin merkezinde 159.500 m2’lik bir alana sahip Zafran Mesire alanı, Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarla şehre nefes aldıracak, adım mesafesindeki bir dinlenme alanı olarak 2017 yılında hizmete açılmaya hazırlanırken, yeni ismiyle de gönüllere taht kuracak.

Bünyesindeki; kır lokantası, kır kahvesi, yöresel ürünler satış büfesi, ibadethanesi, sıhhi tesis kompleksi, piknik alanları, doğal ve yapay su göletleri, çeşmesi, spor sahaları, fitness alanları, çocuk oyun alanları, macera parkı, bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları, otoparkı ve bisiklet parkurlarıyla tam donanımlı hale getirilecek olan mesire alanını 2017 Nisan ayında hizmete sunacaklarını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Aziz şehidimiz Fethi Sekin’in adı burada sonsuza kadar yaşatılacak. Bugün olduğu gibi gelecek nesillerimiz de kahramanımızı tanıyacak, O’nun destansı mücadelesinden feyz alacaktır. Elazığ’ın ve aynı zamanda tüm Türkiye’nin gururu şehidimiz Fethi Sekin’in adının yaşatılması ve O’nun sahip olduğu ruhun her daim canlı tutulması için şehrimizin geleceğine yönelik önemli bir yatırım olan Zafran Mesire alanının adını Fethi Sekin Mesire Alanı olarak düzenledik. Böylece şehidimizin adını sonsuza dek yaşatmış olacağız.” diye konuştu.

“Elazığ olarak kahraman şehidimizin mirası ve adına sahip çıkacak, O’nu nesiller boyu yaşatacağız” diyen Başkan Yanılmaz, “Fethi Sekin hepimizin gurur kaynağıdır. Şehrimizin en gözde projesine O’nun adının verilerek yaşatılması yönünde ortak karar alan saygıdeğer Belediye Meclis üyelerimize, hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.


HASTANE VE SPOR SALONU BÖLGEYİ CANLANDIRACAK

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Doğukent Mahallesi, Muhammed Kutlu Bingöl Camii’nde kılınan cuma namazı sonrasında vatandaşlarımızla bir araya gelerek Doğukent’teki yatırımlara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“15 TEMMUZ SPOR SALONU GURURUMUZ OLACAK"

Şehirlerarası birçok spor müsabakasına ev sahipliği yapmanın ötesinde konferans, söyleşi, konser gibi etkinlikler içinde kullanılacak ve 1000 kişi kapasiteli spor salonunun, Doğukent Mahallesi’nde yapılacak olmasına kimsenin inanmadığını belirten Başkan Yanılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “ Kimsenin Doğukent Mahallesi’ne yapılacağına inanmadığı spor salonunda bizler çalışmalarımızı büyük bir özveri ile sürdürüyoruz. Salonun inşaatının hızla ilerlediğini görenler, bizlerin Doğukent Mahallesi’ne olan hizmet aşkına inandı. İnanıyorum ki inşa çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu salon bu bölgeyi canlandıracak”.

“ŞEHİR HASTANESİ, 5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK”

Bir yandan Spor salonunun bir yandan şehir hastanesi inşaatının hızla yükseldiği Doğukent Mahallesi’nin Elazığ’ın ve bölgenin önemli bir değeri olacağını belirten Başkan Yanılmaz, Hastanenin tamamlanmasıyla birlikte şehre önemli bir katma değer sağlanacağını ifade etti.

Şehir Hastanesinin Hem Doğukent Mahallesi Hem de Ulukent Mahallesi için çok önemli bir değer olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “ Şehir hastanesi hizmete girdikten sonra asgari 5 bin kişiye istihdam sağlayacak ve günde ortalama 15 bin kişi bu alana gelip gidecek. Bu durumda şehrimize bir ruh bir dinamizm kazandıracak. Bu hastane aynı zamanda Elazığ tarihinin de en yüksek yatırımıdır” dedi.

Doğukent ve Ulukent mahalleleri için önem arz eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yanılmaz, daha sonra 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Referandumda güçlü ve zengin bir Türkiye için “Evet” diyeceklerini belirten Başkan Yanılmaz, 16 Nisan seçimleriyle cumhurbaşkanının yetkilerinin sanıldığı gibi artmadığını bilakis daraltıldığını söyledi.

Mevcut anayasanın kendi menfaat ve çıkarlarını milletin ve devletin çıkarlarından üstün görenlerin anayasası olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, “Bizler bu seçimle anayasanın ruhunu değiştirmiş olacağız. İnanıyorum ki “Evet” oylarımız rekor düzeyde olacak” dedi.

Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun ise, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın göreve geldikleri günden itibaren mahallelerinde çok önemli hizmetler yaptığını belirterek, şahsı ve Doğukent Mahallesi sakinleri adına teşekkürlerini ifade etti.


FÜ ÇOK AMAÇLI KAPALI SPOR SALONU BİRÇOK SPOR MÜSABAKASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu, Üniversite spor müsabakalarının yanı sıra diğer spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyor.

Elazığ’da gerçekleştirilen ve 8 takımın katıldığı “Genç Erkekler Doğu ve Güneydoğu Basketbol Şampiyonası” Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonunda yapılıyor.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Üniversiteye kazandırılan 5 Bin kişilik modern kapalı spor salonunun Üniversite müsabakaları dışında Elazığ’da yapılacak olan tüm spor müsabakalarına açık olduğunu belirterek, kapalı spor salonunun Elazığ ve Üniversite için çok kıymetli bir yatırım olduğunu söyledi.


SAĞLIKLI AİLE PROGRAMI TAMAMLANDI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Aile Danışma ve Eğitim Merkezi tarafından bilinçli anne ve babalarla mutlu ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine destek sağlamak amacıyla açılan ‘Ana-Baba Okulu Projesi kapsamında düzenlenen Sağlıklı Aile Programına katılan kursiyerlere Katılım Belgesi verdi.

ADEM tarafından düzenlenen programda katılımcılara, madde bağımlılığı ve korunma yolları, çocuğun anne ve babaya bağımlılığı, hazır gıda bağımlılığı, bağımlılığın psikolojik, sosyolojik, biofizyolojik sonuçları, tv-internet ve telefon bağımlılığı, İslam’da evlilik ve aile hayatı, kadının yasal hakları konularında bilinçlendirmeye yönelik 20 saatlik bir eğitim desteği sağlandı.

Kültür Park’ta düzenlen sertifika töreninde konuşan Başkan Yanılmaz, ailenin toplumun temeli olduğunu ve aileyi aile yapanın anneler olduğuna vurgu yaparak, “Huzur evimiz, bizim evimizdir. İnsanın en huzurlu olduğu yer evidir.” dedi.

“15 TEMMUZ MÜCADELESİNİN GERÇEK SAHİPLERİ SİZLERSİNİZ”

Aile huzurunun, mutluluğunun, toplumun huzuru ve mutluluğu olduğuna vurgu yapan Başkan Yanılmaz, bir aileyi de huzurlu kılacak olanın evin hanımı olduğunu söyledi. Aile içi huzurun ve toplumsal huzurun güçlendirilmesi noktasında evin hanımının çok önemli bir rolü olduğunu anlatan ve çeşitli tavsiyelerde buluna Başkan Yanılmaz, “Eğer 15 Temmuz’da bu ülkenin insanları vatan hainlerine karşı canları pahasına mücadele ettilerse, bu mücadelenin gerçek sahipleri sizlersiniz. Önümüzde çok önemli bir süreç var, referandum süreci. 16 Nisan’daki halk oylamasında Elazığ’ımızın rekor bir oranda ‘evet’ oyu vermesini bekliyorum. Bizler şehrimizin Türkiye’de ‘evet’ oyunun en yüksek oranda çıkacağı illerden biri olmasını hep birlikte sağlayacağız. Siz isterseniz her şey gerçek olur.” diye konuştu.

Başkan Yanılmaz, daha sonra Ana-Baba Okulu Projesi kapsamında düzenlenen Sağlıklı Aile Programına katılan 32 kursiyere Katılım Belgesi verdi.


OSB’DE KOSGEB GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARI VERİLDİ

Elazığ OSB Müdürlüğü ve KOSGEB Elazığ İl Müdürlüğü işbirliğiyle OSB’nin Avrupa Birliği destekli “Nitelikli Eleman İstihdam Edilmesi” projesi kapsamında girişimcilik kurslarına katılan 90 kursiyere sertifikaları verildi. Sertifika Törenine OSB Bölge Müdürü Mehmet Yaşar Demirel ve KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa katıldı.

Sertifika töreninde KOSGEB İl Müdürü Sayın Şaban Yaşa şunları belirtti; “En önemli sorunlarımızdan biri nitelikli elemanın istihdam edilmesi, nitelikli elemanın bulunması ve bunlar ile ilgili sanayinin ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Bu ciddi anlamda bir sorunumuzdur. Öncelikle bu sorunu Organize Sanayi Bölgesi olarak güzel bir proje halinde başlatıp ve yürüten herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca çok başarılı bir proje olduğunu düşünüyorum. KOSGEB olarak da biz bu çalışmaların üzerine girişimcilerimize ilave bir destek kapısı açalım dedik ve girişimcilik kursları açtık. Yapılan eğitimlerde kursiyerlere destekler hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgilendirmeler yapıldı. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün Proje kapsamında yapmış oldukları eğitimler ve KOSGEB olarak bizim vermiş olduğumuz girişimcilik sertifikası ile yeni bir işyeri açmanızda mümkün, KOSGEB olarak biz 50 Bin ₺’si hibe olacak şekilde toplamda 150 Bin ₺’lik bir girişimcilik desteğimiz bulunmaktadır. İş fikri olan, işini geliştirmek isteyen arkadaşlarımız varsa bu sertifika ile beraber KOSGEB Müdürlüğümüze başvuru yapması gerekmektedir. Orada ayrıntılı bir şekilde bu çalışmalardan nasıl faydalanılacağı konusunda da bilgi alabilirler. Sertifika almayı hak kazanan arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyor bundan sonra ki çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. Programın devamında ise 90 genç girişimci sertifikalarını KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa ve OSB Bölge Müdürü Mehmet Yaşar Demirel’den törenle aldılar.


YEŞİLAY VE BİSİKLETLİLER DERNEĞİ BİSİKLET TURU DÜZENLİYOR

Yeşilay Cemiyeti Elazığ Şubesi ve Bisikletliler Derneği Elazığ Temsilciliği, Elazığ Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Katkılarıyla Yeşilay haftasına dikkat çekmek amacıyla “Sağlıklı bir yaşam için bisikletini al gel” sloganıyla bisiklet korteji düzenliyor.

Yeşilay Cemiyeti Elazığ Şube Başkanı Tamer KAYAOĞLU, Bisikletliler Derneği Elazığ Temsilcisi Murat BAHÇECİ ve Yeşilay Cemiyeti İl Formatörü Bekir EROĞLU yaptıkları ortak açıklamada 5 Mart 2017 Pazar günü saat 12:00’da Ahmet Aytar Meydanında toplanarak Vali Fahribey Caddesi ve Gazi Caddesinde Yeşilay haftasına dikkat çekmek amacıyla “Sağlıklı bir yaşam için bisikletini al gel” sloganıyla bisiklet korteji düzenleyeceklerini ve Büyük küçük demeden sağlıklı yaşamı benimsemiş her ferdimizin bu etkinliğe davetli olduklarını belirttiler. Ayrıca etkinlikten sonra çekilişle 1 Adet bisiklet ve sürpriz hediyelerin verileceği belirtildi.


FÜ ÇİFTÇİ EĞİTİM MERKEZİNDE “YUMURTA TAVUĞU YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BESLENMESİ” SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü DAP Çiftçi Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği ve Beslenmesi” eğitimine katılan 30 tavuk yetiştiricisine sertifikaları verildi.

Fırat Üniversitesi Çiftçi Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan sertifika törenine, TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Çelik, Veteriner Fakültesi Öğretim üyeleri ile tavuk yetiştiricileri katıldı.

Fırat Üniversitesi TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği ve Beslenmesi eğitimine 30 yetiştiricinin katıldığını belirterek, çiftçi ve yetiştiricilerin istekleri doğrultusunda bu tür eğitim programlarının artarak devam edeceğini söyledi.

Sertifika programına katılan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Çelik ise, eğitim programlarını düzenleyen TAHAM yöneticilerine teşekkür ettiğini belirterek, bu tür eğitimlerin çiftçi ve yetiştiricilerin her anlamda donanımlı olarak üretimlerini yapmalarını sağladığını kaydetti.

Konuşmaların ardından eğitim programlarına katılan üretici ve yetiştiricilere, sertifikaları verildi.