Elazığ'ı deprem değil, siyasiler yıktı!

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası yapılan köy konutlarında Elazığlı vatandaşlar mağdur edildi.

Elazığ'ı deprem değil, siyasiler yıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 tarihinde saat 20:55’te Elazığ ilinin Sivrice ilçesinde 6.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde resmi açıklamalara göre Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere toplam 41 kişi hayatını kaybetti, 1466 kişi yaralandı. 

Aynı zamanda şiddetli deprem Adıyaman, Adana, Batman, Bingöl, Çorum, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat ve Tunceli gibi birçok ilde hissedildi. Sarsıntılar ise Irak, İsrail Lübnan ve Suriye'de de hissedildi.

Elazığ'ı deprem değil, siyasiler yıktı!

DEPREM KONUTLARINDA SİYASİ GÜÇ HAKİM GELDİ

Deprem sonrası ağır hasar alan binaların yerine AFAD ve TOKİ işbirliğinde yapılan deprem konutları hak sahibi çoğu vatandaş hüsrana uğradı.

Hasarlı binaların yerine yapılan çelik konstrüksiyonlu, depreme ve yangına dayanaklı köy evlerinden bazı vatandaşlar memnun kalırken, bazı vatandaşlar ise depremin merkez üssünün Elazığ olmasına rağmen, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın girişimleri ile Malatyalı depremzedelere uygulanan ayrıcalıktan dolayı mağdur olduklarını belirtti.

Malatya'daki köy deprem konutlarının iki katlı olacak şekilde ahırlı ev olması, deprem konutlarının projesinde de siyasi gücün baskın olduğunu ve Malatya Milletvekillerinin çalışmalarında başarılı olduğunu gösterdi.

Elazığ'ı deprem değil, siyasiler yıktı!

ELAZIĞ SİYASİLERİ İLGİSİZ Mİ KALDI?

Malatya'da çok sayıda köy evi siyasilerin girişimleriyle iki katlı olarak inşa edilirken Elazığlı hemşerilerimizn yoğun taleplerine rağmen tek katlı yapıldı. Konunun ilimiz milletvekillerine taşınması ve isteyen vatandaşa iki katlı ev yapılması taleplerine karşı milletvekillerinin TOKİ nezdinde girişimde bulunmak yerine "vatandaşımız iki katlı ev istemiyor" gibi bir gerekçeye sığınması tepkilere sebep olmuştu.

BODRUM KAT TOPRAKLA DOLDURULDU

İlimizde birçok köy evi, kod farkından dolayı doğal olarak oluşan bodrum katlarının ayrı bir masraf yapılarak çakıl ya da toprakla doldurulduğunu, bu işlem için yapılan masrafın table beton atılmasıyla bir kat elde edilip köylülerin depo ve garaj olarak kullanacağı bir konut üretilmesinin çok daha kolay, masrafsız ve halkın talepleri doğrultusunda olacağını ifade eden vatandaşlar, bu konuyu TOKİ'ye taşıyıp takip edecek siyasi iradenin bulunmamasının ilimiz için bir şanssızlık olduğunu dile getirdiler.

Elazığ'ı deprem değil, siyasiler yıktı!