Elazığ'ın o ilçesinin adı değişiyor mu?

Sivriceliler Derneği Yönetim Kurulu toplantısı Sivrice ilçesi Öğretmen evinde gerçekleştirildi.

Elazığ'ın o ilçesinin adı değişiyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu, (MKYK) Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut’da katıldı.

Toplantıda bir değerlendirme yapan Sivriceliler Dernek Başkanı Hadi Önal Sivrice ilçesinin adının Hazar olarak değiştirilmesini talep etti.

BAŞKAN IRMAK: “SİVRİCELİLER DERNEĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Toplantıda ilk olarak konuşan Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak Sivriceliler Derneğinin ilçenin sorunlarının çözümü konusunda aktif rol aldığını belirterek yönetim kurulu toplantısına katılım gösteren AK Parti Milletvekili Sayın Metin Bulut’a teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Irmak: “Bizler ilçenin yöneticileri olarak derneğimize son derece önemsiyoruz. Onların görüşlerine önem veriyoruz” dedi.

DERNEK BAŞKANI ÖNAL: “SİVRİCE’NİN ADI HAZAR OLSUN”

Yönetim Kurulu toplantısında söz alan Dernek Başkanı Hadi Önal ise Sivrice ilçesinin adının Hazar olarak değiştirilmesini Sayın Milletvekilimize arz ediyor ve kendisinden destek bekliyoruz diyerek şöyle konuştu:

“Sivrice ilçemiz gerçekten doğa harikası, bizler dernek olarak Sivrice ilçemizin sorunlarına çare buluyoruz. 2019 yılının ilk toplantısını Hazar Baba kayak merkezimizde yapalım dedik ama kar vardı yoldan geri dönmek zorunda kaldık. Sayın Vekilimizde bugün bizlerle beraber oldu, bu da bizi çok mutlu etti.  Derneğimizin ve ilçemizin sorunlarını birebir kendisini aktarma fırsatı bulduk. Toplantımıza katılım gösteren Belediye Başkanımıza Sayın Milletvekilime çok teşekkür ediyorum. Sivrice’yi kurtarmanın tek yolu turizmdir.

ÖNAL: “HELVA YAPMAK LAZIM”

Turizm adına Sivrice de her şey var kayak merkezi, yamaç paraşütçü,  Batıkkent, Karaçalı suyu ve Hazar gölü. Sivrice adeta kapalı bir kutu.

Tabiri caiz-ise un var, yağ var, şeker var ve helva yapmak lazım. Bizlerde bunun için devlet büyüklerimizin desteğini alarak ilçemizi turizme kazandırmak istiyoruz.

İLÇEMİZİN ADI HAZAR OLSUN

İsteklerimizden en önemlisi ilçemizin adının sivrice değil Hazar olarak değiştirilmesi. Biz dernek olarak bunu istiyoruz ve bu isteğimizi Sayın Milletvekilimize buradan arz ediyoruz. Çünkü Sivrice bir bölgeyi, Hazar ise tüm bölgeyi temsil ediyor.”

SİVRiCE İLÇEMİZİ ULUSAL BASINA TAŞIDIK

Yönetim Kurulu Toplantısında konuşan Elazığ Milletvekili Metin Bulut’da yapmış oldukları çalışmalarla Sivrice ilçesini özellikle ulusal basına taşıyarak önemli bir tanıtım çalışması yaptıklarını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güzel bir hafta sonunda Elazığ’ın en güzel ilçelerinden olan Sivrice de güzel bir mekanda Sivriceli hemşehrilerimizle bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Hepimizin amacı ilçemizin tanıtımına katkı sunmak. Bugünde planımız Hazar Baba Kayak Merkezine çıkmaktı ancak yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalar devam edince bizlerde Sivrice Öğretmen Evinde toplandık.

BULUT: “UZUN YILLAR STK’LARDA GÖREV YAPTIK”

Ben de uzun yıllar sivil toplum örgütlerinde görev yaptım ve bunun önemini en iyi bilenlerden birisiyim. Organize büyük yapılar, organize olmamış bir yapıdan çok daha etkin ve yetkindirler. Bu açıdan derneklerimiz son derece önemlidirler.

BATIKKENT’TE YASAĞI KALDIRDIK!

Sivrice ilçemizin tanıtımı adına gayretlerinizi biliyorum. Bu konuda bizlerde zaman zaman burada üzerimize düşeni yapıyor ve ilçemizi ulusal basını taşıyoruz. Batıkkent bizler Milletvekili olmadan önce dalışa yasak olan bir bölgeydi orayı Sayın Valimizle beraber turizme kazandırdık. Ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden alanında son derece bilgili bir ekibi inceleme yapmak üzere ilçemize davet ettik. Onlarda Batıkkent de gerekli araştırmaları yaptılar ve çalışmaları şu an devam ediyor.

SİVRİCE HALKI NE DÜŞÜNÜYOR SORMAK GEREKİYOR

Hadi Başkanımız az önce ifade ettiler ilçenin isminin Sivrice değil Hazar olmasını istiyoruz şeklinde. Bu konuda bizlerden ziyade sivrice halkı ne düşünüyor ne istiyor onlara sormak gerekir. Hadi Başkanımızın dediğine göre Sivrice ismi sadece bir bölgeyi temsil ediyor, Hazar ismi de bir Coğrafyayı temsil ediyor.

İLÇE SORUNLARINI DİNLEDİK

Sivriceliler derneğimizin organize ettiği bu toplantıda ilçenin sorunlarını en yetkili isimlerden bire bir dinleme imkanı bulduk. Nazik davetlerinden dolayı ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.