Elazığ'da 'Pus' dizisinin çekimlerine başlandı

Girdap ile ilk kez İnternet seyircisiyle buluşan Elazığlı Yönetmen ve Oyuncu Mithat Benli yeni İnternet dizisi için çalışmalara başladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da 'Pus' dizisinin çekimlerine başlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Benli, senaryosunu Cemal Sertdemir'in yazdığı, Ramazan Ergün'ün yönetmenliğini yaptığı, Ahmet Alan ve İlyas Cana'nın ise yapımcılığını üstlendiği “Pus” dizisi, sokak çocuklarını ve mahalle hayatını konu alıyor. Filmin çekimleri, Elazığ ve Malatya’da yapılıyor.

“Pus”un başrol oyuncusu Mithat Benli; dizinin nasıl geliştiğini, bu süreçte neler yaşadığını, dizinin Elazığ’da çekimlerinin olması ve dizi hakkında merak edilen birçok soruyu Son Dakika 23’e anlattı. 

Benli: “Pus dizisinin başrol oyuncusuyum. Aynı zamanda bu oluşumu,  insanları bir araya getiren kişiyim. Esenyurt Üniversitesi’nde anestezi bölümü, Rumeli Üniversitesi’nde kamera önü oyunculuk bölümünü okudum. Bundan 3 yıl önce yaptığım işi, hiçbir eğitim almadan yapmıştım. O da bir internet dizisiydi. Sonraki süreçte İstanbul’dayken oyunculukla ilgilenen Mücahit Cangirle tanışmam hayatımdaki çoğu şeyi değiştirdi. Eğitim aldıktan sonra ulusal kanallardaki ‘Söz, İkizler Memocan, Ufak Tefek Cinayetler, Arka Sokaklar’ gibi dizilerde birkaç bölüm oynadım. Sonra tam Elazığ’a dönecekken İstanbul’daki bir yapım şirketine girip çalışmaya başladım. İlk zamanlar patronlara çay verirken boş vakitlerde önceden de bildiğim kurgu - montaj masasında bir şeyler yapmaya başladım ve yaptığım işleri beğenen patronlar beni o masadan bir daha da kaldırmadı. Daha sonra bazı nedenlerden dolayı Elazığ’a dönmek zorunda kaldım. Bu süreçte boş kalmamalıyım dedim. İlk işim İstanbul’dayken beraber yol kat ettiğimiz Mücahit’in yanına gidip İstanbul’da çalışırken yazdığım Girdap dizisinden bahsettim. Bu diziyi birlikte Elazığ’a uyarladık ve çektik. 

Dizinin izlenmesi istediğimiz gibi gidiyor; fakat diziye hiçbir destek gelmiyordu. İki ay boyunca gecemizi gündüz ettiğimiz işi, Elazığımızdan beklediğimiz desteği göremeyince bırakmak zorunda kaldık. Her şey bitmişti. Tekrar İstanbul’a dönmeye karar verdim. Bu karardan sonra Ahmet abimi ziyarete gelmiştim. Ahmet abime İstanbul’a gideceğimi söylediğimde gitme burada kal ve yeni bir iş yapalım dediğinde ben bir anda sevinçten havalara uçmuştum. İstanbul’da yazdığım tek senaryo Girdap değildi. Pus da yazdığım senaryolardan biriydi. Hatta tasarım çalışmaları ve sloganı bile hazırdı. Ertesi gün Pus’u, yapımcılarımız Ahmet Alan ve İlyas Cana abilerime anlattığımda senaryoyu kabul ettiler.

Şu an ilk tanıtım videomuzu Youtube kanalımıza attık. Yakında 1. sezon çekimlerine girilecek. Yönetmenliğini Ramazan Ergün’ün yaptığı, senaryosunu ve ikinci yönetmenliğini Cemal Sertdemir’in yaptığı, yapımcılığını ise Ahmet Alan ve İlyas Cana’nın üstlendiği “Pus” dizisi haziran ayında seyircisiyle buluşacak."