Elazığ'da 'Tasavvuf Müziği Konseri'

Elâzığ Belediye Konservatuvarı Türk Müziği Korosu, kültürel etkinlikler kapsamında 'Tasavvuf Müziği Konseri' düzenlendi.

Elazığ'da 'Tasavvuf Müziği Konseri'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen konsere Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol, İyi Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, eşi Nebahat Yanılmaz, Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş ve platform üyesi iş adamları, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Suphi Döner, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri, STK Başkanları ve çok sayıda müzik sever katıldı.

Günlerdir süren hazırlıklara birebir katılarak eserlere eşlik eden Yanılmaz, “Tasavvuf Müziği Konseri”nde sözleri Kul Yusuf’a ait bir ilahiyi seslendirerek dinleyenlerden büyük beğeni topladı.

Elazığ Belediyesi Korosu Koro Şefi Naci Sönmez, “Bir konservatuvarın ayak sesleri olduğunu hep söyledik. Fakat sonuçta gerçekten Sayın Başkanımız Mücahit Yanılmaz yolumuzu açtı ve bizim teklifimizi onaylayarak büyük bir coşkuyla ve ufukla bize yol göstererek Türkiye’de ses getirecek bir konservatuar kuruyoruz dediklerinde henüz daha kadrodan bir kayıt yoktu. Benim elimde bir teklif dosyam ve kendileri halka açıklarken, müjdelerken şöyle bir ifade kullandılar; bu tabi ki şüphesiz ki siyasi kimliğinin de bir göstergesi. Niye, çünkü ufuk açıyor, siyasiler bizler de o ufuktan yürüdük” dedi.

2014 yılında göreve geldiklerinde belediyecilik anlayışının sadece yol yapmak kaldırım, park yapmak olmadığını özellikle belirttiklerini söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bir şehri şehir yapan o şehrin kültürü, sanatı, edebiyatı, şiiri ve musikisidir. Elâzığ, kadim bir şehir. Dolayısıyla çok geniş bir kültürü sanatı var. Şiirin, edebiyatın, musikinin, kültürün ve sanatın zirvede olduğu bir şehir ismi söylemek gerekirse o şehrin ismi “El-aziz”dir. 2018 yılına kadar yaklaşık 550 civarında kültür sanat etkinliği yapmıştık. 2018 yılını bitirdiğimizde 1220 kültür sanat etkinliği gerçekleştirdik. Yani biz 2018 yılında her güne iki Kültür-Sanat etkinliğini sığdırdık ve müthiş bir organizasyon içerisine girdik. İşte Naci Sönmez hocamın şefliğinde bu kadro bu şekilde hayata geçti. Ben saz ve söz ekibini yürekten tebrik ediyorum.” dedi.