Elazığ'da bugün neler oldu? 2 Aralık 2019

Bugün Elazığ'da yaşanan olayları, son dakika gelişmeleri, en çok okunan haberleri ve sosyal medyada takip edilenleri Son Dakika 23 okuyucuları için değerledik.

Elazığ'da bugün neler oldu? 2 Aralık 2019
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KAMYONET ŞARAMPOLE YUVARLANIP NEHRE UÇTU, BİR KİŞİ KAYIP

Bugün yerel gündemde çokça okunan ve takip edilen haberimiz, Keban’da 23 AT 269 plakalı kamyonetin sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle Fırat Nehri'ne uçtuğu haberi oldu. Kaza sonrası kamyonetin sürücüsüne ulaşılamadığı belirlendi. Bunun üzerine gerekli ekipler olay yerine gönderildi. Aynı zamanda kamyonetin içerisinde birden fazla kişinin olabileceği de tahmin ediliyor. Sürücüye henüz ulaşılamadığına dair bilgi alındı. Haberin detayı için tıklayın.

METEOROLOJİDEN ELAZIĞ’A UYARI

Bir diğer merak edilen haberimiz ise, Elazığ’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmeler oldu. Bölge genelinde havanın aralıklarla yağmurlu, Tunceli, Bingöl ve Elazığ'ın doğu ilçelerinin de kuvvetli yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Haberin detayı için tıklayın.

LASTİKÇİLERDE YOĞUNLUK BAŞLADI

Günün yine önem arz eden bir diğer haberi ise, Türkiye genelinde 81 ilde başlayan kış lastiği zorunluluğunun başlaması oldu. Hava sıcaklıklarının düşmesi, Elazığ'daki lastikçilerde de yoğunluğa neden oldu. Kış lastiklerini değişmeyen sürücüler hem ceza yememe adına hem de olası bir kazaya karışmama adına lastiklerini değiştirdiler. Haberin detayı için tıklayın.

 

ELAZIĞ’DA İLK KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI YAPILDI

Bir diğer dikkat çeken haberimiz ise, Elazığ’da mevsimin ilk karının Sivrice ilçemizde bulunun Hazarbaba’ya düşmesi oldu. Elazığ İl Özel İdare ekipleri karla kapanan köy ve kayak merkezinin yollarında karla mücadele çalışmaları yaptı. Haberin detayı için tıklayın.

YÜKSEK KESİMLERE KAR YAĞDI, SAĞLIKÇILAR DOĞAYA YEM BIRAKTI

Sosyal medyada en çok beğenilen ve alkış alan haber, Elazığ İl Sağlık Müdürlüğünde görevli UMKE ve 112 Acil çalışanlarından geldi. Yaban hayvanların aç kalmaması için birlik olup Harput Mahallesinin yüksek kesimlerine çıkan ekipler doğaya buğday ve mama bıraktı. Haberin detayı için tıklayın.

ELAZIĞ'DA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA ZAM!

Son olarak en çok hızlı okunan ve hit alan, Elazığ’da çok uzun süredir zam yapılmayan toplu taşıma ücretlerine akşam vakti gelen zam haberi oldu. Elazığ Belediyesi Meclisinden alınan kararla zam yapıldı. Yeni yapılan zam ile öğrenci ücreti, 1 Lira 75 Kuruş olurken tam ücret ise 2 Lira 50 Kuruş olarak belirlendi. Haberin detayı için tıklayın.