Elazığ'da geleneksel çocuk oyunları şenliği

Çelik-çomak, seksek, 9 taş, topaç çevirme, birdirbir, istop, aç kapıyı bezirganbaşı, mendil kapmaca, körebe, ip atlamaca, saklambaç, yakartop ve daha neler neler.

Elazığ'da geleneksel çocuk oyunları şenliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ŞİMDİ OYUN ZAMANI

Elazığ Belediyesi ve Goncalar Solmasın Derneği işbirliğiyle çocukluğumuzun en değerli hatırası olan geleneksel çocuk oyunları, yeni nesillerle buluşturuluyor.

Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla şehre yepyeni kazanımlar sağlayan Elazığ Belediyesi kültür-sanat yılı ilan ettiği 2018 yılında kültürümüzün temel taşlarından bir olan geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması adına

ÖZEL BİR ORGANİZASYONA İMZA ATIYOR.

Kültür Park Çocuk Oyun Alanı’nda, çocukları geçmişin sıcak ve bir o kadar keyifli günlerine götürecek olan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, 20 Nisan’da başlıyor. ‘Çocukluğumuzun Oyunları ve Oyuncakları’ konseptinde düzenlenecek şenlikte, 90’lı yıllar ve öncesinde sokak kültürünü doyasıya yaşayan çocukların oyunları, oyuncakları ve en sevdikleri lezzetler yeni nesillerle buluşturulacak.

Şenlikte çocukluğumuzun oyuncaklarının yer alacağı serginin yanı sıra, mangala, topaç, sapan, çivi oyunu, sek sek, çelik çomak, aşık atma, taş oyunları, bilye, uçurtma, bilyeli araba, kızak, gazoz kapağı, çember çevirme gibi oyunların nasıl oynandığı dair tanıtıcı broşürler de çocuklara dağıtılacak.

“7’DEN 70’E HEPİMİZİ ÇOK MUTLU EDECEK”

Her alanda sahip olduğu değerlerle adeta bir hazine misali olan Elazığ’ı sahip olduğu tüm değerleriyle geleceğe taşımayı hedeflediklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Her alanda önceliğimiz geleceğimiz olan çocuklarımızdır. Çocukluğumuzun oyunları ve oyuncakları dendiğinde eminim çocuklarımız heyecanlanacak, biz büyüklerin ise yüreğinde inanılmaz bir özlem oluşacak. Önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi amaçladığımız bu şenlik eminim 7’den 70’e hepimizi çok mutlu edecek.” dedi.

“GEÇMİŞİ BUGÜNDE YAŞAMAYA BEKLİYORUZ”

“Kültürümüzün önemli bir parçası olan sokak çocuk oyunlarını, teknoloji ağıyla sarmalan çocuklarımızın en azından tanıması ve bu geleneğin yok olmamasını amaçlıyoruz” diyen Başkan Yanılmaz, “Bilgisayar oyunlarının hayatımıza girmediği, okuldan çıkar çıkmaz çantamızı bıraktığımız gibi sokaklara fırladığımız o günlere ait bu oyunlar aslında çocuklarımızın gelişiminde çok önemli bir role sahiptir. Bu oyunlar, çocuklarımızın dünyasında sorumluluk alma duygusunu geliştirme, özgüvenlerini artırma, kişisel becerilerini geliştirme, karar verme duygularını perçinleme, paylaşmayı aşılama ve sosyalleşmeleri adına çok önemli kazanımlar sağlamaktadır. Düzenleyeceğimiz bu organizasyonla çocuklarımızın hayatına küçük bir dokunuşta bulunmak, onları en azından bu değerlerle tanıştırmak istiyoruz. Tüm hemşehrilerimizi 20-21-22 Nisan’da Kültür Park’ta düzenleyeceğimiz ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ ile geçmişi bugünde yaşamaya bekliyoruz.” diye konuştu.