Elazığ'da gerçeği aratmayan tatbikat

Elazığ'da bir okulda yapılan deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

Elazığ'da gerçeği aratmayan tatbikat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Afet Planı Uygulaması kapsamında deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği Elazığ’da 6.2 şiddetindeki deprem neticesinde okulun bazı bölümlerinde çöküntü meydana geldi. Okul, öğrenciler tarafından boşaltılırken olay yerine itfaiye, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. AFAD ve UMKE ekipleri okulda yaralı olarak bulunan 2, itfaiye ekipleri de yangına bağlı zehirlenmeden içeride kalan 1 yaralıyı merdiven kullanarak kurtardı.

Deprem Haftası kapsamında etkinliklere  hızlı bir şekilde devam ettiklerini belirten İl AFAD Müdürü Osman Pıhtılı “Burası bin 500 kişilik büyük bir okul. Bugünde burada tatbikatımızı yaptık. Bu eğitimler yılın tamamında değişik tarihlerde ve yerlerde devam ediyoruz. 1-7 Mart Deprem Haftası olması nedeniyle biraz daha yoğun şekilde yapıyoruz” dedi.

Okulda deprem tatbikatı yaptıklarını dile getiren UMKE Sorumlu Kadir Özdemir ise “AFAD, itfaiye, sağlık ve UMKE ekipleri olarak burada 3 tane yaralımız vardı. Birini AFAD, birini biz, diğerini ise itfaiye aldı. Bizim yaralımızın kafa travması vardı. Hastayı dışarı aldık ve ambulansımıza teslim ettik” diyerek tatbikatla ilgili bilgi verdi.

Deprem ve kurtarma tatbikatı yaptıklarını aktaran  Elazığ İtfaiyesi Eğitim Çavuşu Temur Aydın ise “Öncelikle AFAD ve UMKE ekibi içeriye  girip depremde zarar görmüş vatandaşlarımızı dışarıya çıkardı. Sonrasında yapılan yoklamada bir kişinin içeride olduğu bilgisi bize ulaştı. Ekip arkadaşlarımız da içeriye girip dumandan etkilenmiş baygın şekilde yatan arkadaşımıza ulaştık. Maskesini ve hava teneffüs cihazını takıp güvenli bir şekilde onu tahliye ettik” şeklinde konuştu.