Elazığ'da 'Güvenilir Gıda Ödülü' töreni

Elazığ'da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan Bordo Beyaz Bayrak Güvenilir Gıda Projesi kapsamında bir otele Güvenilir Gıda Ödülü verildi.

Elazığ'da 'Güvenilir Gıda Ödülü' töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 30 işletme arasından seçilen 7 işletme “Güvenilir Gıda Ödülüne” layık görüldü. Ödüle layık görülen bir otel yapılan törenle ‘Bordo Beyaz Bayrak Sertifikasını’ aldı. Otelin toplantı salonunda gerçekleşen programa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nizamettin Çetiner, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal Çetinkaya ve davetliler katıldı. Cezaiyi uygulamalardan ziyade ödül sistemi ile uygulamasını başlattıklarını belirten Çetiner, “Bu uygulama Türkiye’de ilk defa Elazığ’da başlatıldı. Bu konuda kurum olarak gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra verdiğimiz ödüllerle çok iyi seviyelere geleceğiz. Ödül verdiğimiz kurumların arkasındayız” dedi.

Gıda ve beslenme sektörünün herkesi ilgilendirdiğini aktaran Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal Çetinkaya, “Herkes yaşamını sürdürmek için beslenmek zorundadır. Sağlıklı bir hayat, berrak bir eğitim ve dinamik bir iş hayatı ancak sağlıklı, güvenilir gıda tüketimi ile temin edilebilir. Buda toplumun her katmanında güvenilir gıda bilincinin yerleşmesine bağlıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program ödül töreniyle sona erdi.