Elazığ'daki o arsa ile ilgili flaş gelişme

Elazığ'ın Akpınar Mahallesinde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arsa ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

Elazığ'daki o arsa ile ilgili flaş gelişme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara'da AK Parti'nin 133. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında söz alan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ'da hayata geçirecekleri projelerle alakalı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir sunum yaptı.

Başkan Şerifoğulları konuşmasında, Akpınar Mahallesinde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arsanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığını anımsatarak, satışın durdurulmasını ve arsanın Elazığ Belediyesine verilmesini talep etti.

Başkan Şerifoğulları'nın bu talebine olumlu yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, arsanın Elazığ Belediyesine tahsisi konusunda ilgili bakanlara gerekli talimatları verdi ve konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şerifoğulları, "İl Başkanları toplantımızda Sayın Cumhurbaşkanımıza yapacağımız projelerle ilgili bilgi verdik. Geçtiğimiz günlerde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Akpınar Mahallesinde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arsanın satışının iptali ve Elazığ Belediyesine devri konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızdan talepte bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız da ilgili bakanlarımıza gerekli talimatları verdi. Arsanın belediyemize devrinin tamamlanmasının ardından burada güzel bir meydan ve yer altı otoparkı yapacağız. Ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilecek olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına taşınacak Mehmet Akif Ersoy Lisesinin arsasını da Sayın Cumhurbaşkanımızdan talep ettik. Bu arsanın da Elazığ Belediyesine devredilmesi konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları verdi. Burada da seçim öncesi açıkladığımız Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark projemizi hayata geçireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, desteklerinden ötürü şükranlarımı sunuyor, hayata geçireceğimiz projelerin şimdiden şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.