Elazığlı sürücüler dikkat!

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünce kullanılan KGYS ve EDS kameraları bugünden itibaren devreye giriyor.

Elazığlı sürücüler dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trafik kazaları sonucunda meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önlenmesi hedefiyle tasarlanan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), kameralar aracılığıyla sürücülerin trafik ihlallerini tespit ediyor.

Bu kapsamda Elazığ’da  Gazi Caddesi , Bosna Hersek Bulvarı , Vali Fahri Bey, Yakup Şevki, Balakgazi ve Hürriyet Caddelerinde KGYS ve EDS kameraları artık devrede olacak.

Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri dağıttıkları broşürlerle sürücüleri, uyardı.

Uygulama ile ilgili bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Şevket Avşar, 

“Elazığ’ın  mevcut trafik sorunlarına çözüm bulmak adına sayın valimizin ve sayın il emniyet müdürümüzün gerek sahada yaptığımız çalışmalar gerekse vatandaşlarımızdan gelen talep ve istekler doğrultusunda Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak yeni bir proje başlatıyoruz. Projemizin ismi, ‘Trafik sevgi saygı ile güzeldir trafikte önemli olan kuraldır. En iyi sürücü kurallara uyandır.’ Projemizi 4 ana aşlık halinde yürüteceğiz. İl olarak içinde de bunduğumuz merkezde, gazi Caddesi, Vali Fahribey, Balakgazi, Yakup Şevki Caddelerinde ve Bosna Hersek Bulvarında özellikle hatalı park eden sürücüleri bundan böyle KGYS kameraları ile kontrol edeceğiz. Bundaki amacımız özellikle ikinci sıraya park eden sürücüler trafik akışına olumsuz bir etki yapmakta. Bunların önlenmesini amaçlıyoruz. Bu sayede bu caddelerimizde trafik akşının daha rahat bir şekilde olmasını ön görüyoruz.” Diye konuştu.

Avşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu karar doğrultusunda yaz aylarında 10:00 – 19:00 kış aylarında ise 10:00 – 18:00 saatleri arasında esnaflarımızın iş yerlerinin eşya indirme ve bindirme işlemleri yasaklanmış durumda. Biz esnaflarımızdan bu saatler dışında iş yerlerine eşya ve yük indirmelerini bekliyoruz ve istiyoruz. Üçüncü olarak ilimizde özellikle gıda sektöründe kurye kullanan işletmelerimiz var. Bu kuryeler, motosikletlerle faaliyet gösteriyorlar. Bu konu ile ilgili iş yerlerimizi bilgilendirici broşür hazırladık. Bu broşürümüzle kuryelerin uyması gereken kurallar yazılı. Gerek bu kuryeler gerek diğer motosiklet kullanan sürücülerimizin bu kurallara uymasını istiyoruz. Özellikle sürücülerimizin kask takmaları noktasında denetlemelerimiz devam edecek. Motosiklet kazalarında yaralanma ve ölme olayı fazla oluyor. Kask taktıklarında güvenli bir şekilde seyahat edebilecekler. Karayolları Trafik, Kanunun 62’inci maddesi yerleşim yerleri içinde zorlu haller haricinde bizim ağır tonajlı diye tabir ettiğimiz kamyon, çekici gibi araçların park etmesini yasaklıyor. Bu doğrultuda da bir broşür hazırladık. Bunları ağır vasıta sürücülerine dağıtacağız. Bunları yerleşim yeri içinde zorunlu haller dışında park etmemelerini bekliyoruz”