Elazığlılar dikkat! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısını devam ettirirken, bazı illerde yağış beklendiğini bildirdi.

Elazığlılar dikkat! Meteoroloji uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji 13.Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizde havanın Elazığ ve Malatya çok bulutlu, Tunceli öğle saatlerinden sonra aralıklı hafif yağmur ve yüksek kesimlere karla karışık yağmurlu, Adıyaman parçalı çok bulutlu,  gece saatlerinde aralıklı yağmur, Bingöl çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı hafif yağmur yüksek kesimlere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir“ denildi.

Rüzgarın güney ve güney doğu yönlerinden orta ve kuvvetli saatte 30-50 kilometre hızla, yer yer fırtına şeklinde 60-80 kilometre hızla esmesi beklentisini yenileyen merkezin açıklamasının devamında, "Kuvvetli rüzgarların etkili olması tahmin edildiğinden başta ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Sıcaklıkların artması nedeniyle gerçekleşecek kar erimeleri, kuvvetli rüzgar  ve yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı yetkililerin ile vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.