Elazığlılar dikkat! Yeni düzenlemeler yapıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde yeni düzenlemeler yapıldığı bildirildi.

Elazığlılar dikkat! Yeni düzenlemeler yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığının hasta yoğunluğunun azaltılmasına yönelik en son yayınladığı "Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinde Uygulama Usul ve Esasları” konulu tebliği doğrultusunda SBÜ Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Birimleri, yeniden düzenlendi. Düzenleme ile acil servislerde uzun yatış ve klinik hasta takibinin önüne geçilmesi ile hasta memnuniyetinin artırılması amaçlandığı aktarıldı.

Tebliğ doğrultusun hastanede bazı düzenlemeleri yapıldığını belirten SBÜ Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Korkmaz “24 saat kesintisiz hizmet esasına göre merkez binamızdaki mevcut erişkin acil servisimiz ile Harput hizmet binamızda bulunan çocuk acil servisimize başvuran hastalarımıza acil servis girişinde triyaj işlemi dediğimiz aciliyet durumlarına göre sıralama yapılmakta ve çok hızlı bir şekilde müdahale edilmektedir. Yeşil, sarı ve kırmızı olarak adlandırılan bu sıralama işleminden sonra sarı ve kırmızı alan hastalarımız bekletilmeden tedaviye alınmaktadır. Yeşil alan hastalarımız ise yeşil kod 1 ve yeşil kod 2 alan hastaları olarak ayrılmaktadır. Yeşil kod 1 hastalarımıza standartların çok üstünde bir hızla müdahale edilirken, yeşil 2 olarak kodlandırılan hastalar ise mesai dışında 16.00 - 22.00 saatleri arasında hizmet vermekte olan polikliniklerimize yönlendirilmektedir” dedi.

Yapılan uygulama ile hasta yoğunluğunun en aza indirildiğini aktaran Korkmaz, “Hali hazırda Harput hizmet binamızda 16.00 - 22.00 saatleri arasında Kulak Burun Boğaz, Dahiliye, Kardiyoloji, Göz, Çocuk, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Kardiyolojisi poliklinikleri hizmet vermektedir. Triyaj dediğimiz öncelikli acil hasta sıralaması, Harput hizmet binamızda bulunan Çocuk Acil Servisimizde de uygulanmaktadır. Acil servislerimizde aylık ortalama ile 40 bin hastaya hizmet verirken, normal polikliniklerimize başvuran hasta sayımız aylık olarak ortalama 180 bine ulaşmaktadır. 2-3 ayda tedavi hizmeti verdiğimiz hasta sayısı, ilimiz nüfusuna denk gelmektedir” diye konuştu.