Elazığlılara finansman desteği müjdesi

Fırat Kalkınma Ajansı, 2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programını ilan etti.

Elazığlılara finansman desteği müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinden oluşan TRB1 bölgesinde uygulanmak üzere 2022 Yılı Turizm İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı ilan edildi.

Programın alternatif turizm olanaklarını çeşitlendirerek, Yukarı Fırat Havzası turizm destinasyonun geliştirilmesi, imalat sanayisinde rekabetçiliğin güçlendirilerek bölge ihracatının arttırılması ve tarımsal ürün çeşitliliği ile verimliliğin artırılarak yüksek katma değer ile üretim sağlanmasını amaçladı belirtildi. 

Programın öncelikleri sırasıyla ''Bölgedeki konaklama dışı alternatif turizm olanaklarının geliştirilmesi, ve çeşitlendirilmesi, turistik konaklama tesislerinin sayısının ve hizmet kapasitelerinin artırılması, küresel rekabete uyum sağlayabilecek katma değeri yüksek üretim ve yenilikçilik kabiliyetlerinin geliştirilmesi, kaynak verimliliği, yalın üretim, dijital dönüşüme yönelik yatırımların sağlanması, ticaret açığı verilen ürün gruplarının üretilmesi, süt ve süt ürünleri sektöründe modern üretimin ve verimliliğin artırılması, yöresel ürünlerde katma değer artışının sağlanması'' olarak belirlendi. 

PROGRAM DETAYLARI

Ayrıca programın toplam bütçesinin 20 milyon TL olmasının yanı sıra kredi olarak kullanılabilecek bütçe limitleri asgari proje bütçesi kredi miktarı olarak 500 bin TL azami proje bütçesi kredi miktarı olarak 2 milyon TL olacak.

Proje uygulama süresi azami 12 ay, kredi vadesi ise ilk 6 ay geri ödemesiz dönem olarak 30 ay olacak. 

KOBİ diye adlandırılan küçük ve orta büyüklükteki işletmeler proje programına başvuruda bulunabilecekler.

Programa son başvuru ise KAYS üzerinden 19 Ağustos 2022 tarihinde, taahhütname için ise son teslim tarihi 26 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilebilecek.