Elazizli Ünsal Bulut Paşa

Sabah Gazetesi Yazarı Şebnem Bursalı bugünkü köşe yazısında Elazığlı hemşehrimiz Ünsal Bulut Paşa'ya yer verdi.

Elazizli Ünsal Bulut Paşa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte Şebnem Bursalı'nın o köşe yazısı:

Mesleğe Manisa Kırkağaç Komando Birliği'nde başladı. Şırnak Beytüşşebap'ta daha sonra da Anamur İl Jandarma Komutanlığı'nda; terörle mücadele etti. Van Gülpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda kaçakçılıkla mücadele vardı görevinde. İstanbul'a geldi ama görev yeri Gaziosmanpaşa olunca, hassas olan bölgede toplumsal olaylarda başarısıyla dikkat çekti. Siirt Özel Harekat Tabur Komutanlığı görevinde de tarih yazdı. Sonraki görev yeri Konya idi ve bu sefer de Suriye'den gelen milyonlarca sığınmacının Çadırkentlere sorunsuz yerleştirilmesinde başrol oynadı.

Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutan Yardımcısı olarak terörist başı Öcalan'ın sözde doğumgünü kutlaması sebebiyle Halfeti'nin Ömerli köyünde 3-4 Nisan tarihlerinde olaylara müdahale etti. MİT TIR'larının durdurulması emrini veren Albay'ın yerine Adana İl Jandarma Komutanı olarak atandı ve soruşturmanın selametle yapılmasını, gerçeklerin ortaya çıkarılmasını sağladı. Teröristbaşının tutuklu olduğu İmralı'da Jandarma Komando Ada Güvenlik Komutanı olarak görev yaparken 15 Temmuz gecesi, FETÖ'cü teröristler İstanbul'dan kaldırdıkları helikopterleri ada üzerinde uçururken, herhangibir olaya geçit vermedi.

Özetle; bir ömür terörle ve teröristle savaştı. Bunun adı bazen PKK oldu, bazen FETÖ bazen DAEŞ, hepsiyle savaştı. Şimdiki görevi Ankara İl Jandarma Komutanı. Üzerindeki üniformaya asla ihanet etmeyen, peygamber ocağı bildiği askeriyede canı pahasına "devletim ve milletim" diyerek canını ortaya koyan bu kahraman Paşamızın adı; Tuğgeneral Ünsal Bulut. Onun çizgisini ne 28 Şubat darbecileri bozdu ne her tür baskı ve zulmü yapan FETÖ'cü sözde askerler.

Gelin görün ki; bu kahraman komutan ile ilgili CHP, suç duyurusunda bulundu. Gerekçesi; "Görevi kötüye kullanmak!"

PEKİ, BU İDDİAYI HAK EDECEK NE YAPMIŞ ÜNSAL PAŞA?

Çubuklu'daki şehit cenazesinde baştan sona CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında bizzat bulunarak hem gövdesiyle korumuş, hem askerlerini yönetmiş hem kızgın halkı bizzat sakinleştirmiş. Ki; Kemal Kılıçdaroğlu bu sebeple kendisine defalarca teşekkür etmiş!

Ama belli ki CHP hukuk servisinin ve Grup Başkan Vekili Engin Özkoç'un bundan haberi yok ki; yaşamını her tür terörle mücadeleye adamış bu kahraman komutan için "görevini kötüye kullandı" diyecek kadar ileri gidebildi.

CHP'li Özkoç'a işin aslını anlatalım: Kılıçdaroğlu'nun Koruma Amiri Koray Aslan, jandarma bölgesi olan yere gelmeden önce ne Komutan Ünsal Paşa ile ne de herhangibir jandarma görevlisi ile iletişime geçmedi. Koray Aslan asli işini yapmak yerine slogan atan vatandaşlara önce sözlü sonra da ilk fiziki müdahaleyi yaptı. Hatta; o kargaşa ve kalabalıkta ilk yumruğu atan da bizzat kendisi. Görgü tanıkları ki; bunların içinde Tuğgeneral Bulut Paşa da var; onların resmi ifadelerine de geçti bu bilgi! Koray Aslan, olayların büyüyeceği aşikar iken, Kılıçdaroğlu'nu uzaklaştırmak yerine kalabalığın içine soktu. Ve iş adeta çığırından çıktı!

Şimdi gelelim tekrar başa. Siz, koca bir ömrü terörle mücadeleye adamış kahraman bir komutanı "görevini kötüye kullandı" iddiasıyla mahkum etmek isterken ve aslında sizin o iddianızı bizzat kendi genel başkanınız defalarca yaptığı "teşekkür" ile çürütmüşken ne yapmak istiyorsunuz?

CHP yönetimine sormak isterim; Sizin "arkadaşlar" dediğiniz teröristlerin katlettiği şehidimizin kemiklerini ve ailesinin yüreğini daha fazla sızlatmakta kararlı mısınız?

Hakkari ve Azez'de şehit düşen askerlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa dilerim.. Milletimizin başı sağolsun.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ YAZARI - ŞEBNEM BURSALI