Emitt Fuarı'nın gözdesi şehrimiz oldu

Dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 23'üncü kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Emitt Fuarı'nın gözdesi şehrimiz oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emitt organizasyonluğunda geçtiğimiz yıl Türkiye'den 81 ilin yanı sıra, 85 farklı ülkeden 1065 katılımcı firma, 54 bin kişiyi aşkın ziyaretçi ile gerçekleşen Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nın bu yıl 23’üncüsü düzenleniyor.

Elazığ Valiliği öncülüğünde Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın katıldığı Uluslararası Emitt Fuarı, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında yapılan açılış töreninin ardından ziyaretçilerini ağırlıyor.

ZİYARETÇİLERE TURİZM ŞEHRİ ELAZIĞ ANLATILIYOR

81 ilden Anadolu kültürlerinin yer aldığı Emitt Fuarı’nda Elazığ Belediyesi standı ilgi odağı oldu. Oluşturulan stantta Elazığ’ın turizm alanları, yöresel gıda ürünleri ve kendine özgü kültürel mirası anlatılıyor. Ayrıca stantta Elazığ’ın turizm alanında aktif bir şehir olduğu, hazırlanan kitapçık, broşür ve stantta kurulan dev ekranda izletilen tanıtım filmi ile ziyaretçilere aktarılıyor.

Türkiye’nin önde gelen bütün seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin, otellerinin, ayrıca belediyelerin, valiliklerin ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı Emitt fuarının geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre %25 büyüdüğü ve her geçen yıl daha da büyüyerek devam ettiği açıklanan veriler arasında yer aldı.

Elazığ Belediyesi tarafından açılan standı ziyaret eden turizm acenteleri şehrin her yönüyle gezip görülecek bir yer olduğuna kanaat getirerek gezi düzenleyeceklerini ifade ettiler. Elazığ’da bu kadar çok turizm olduğunu daha önce bilmediklerini söyleyen ziyaretçiler fuar sayesinde Elazığ’ı tanıdıklarını ve en kısa zamanda geleceklerini belirterek Elazığ Valiliğine ve Elazığ Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “İlimizin turizmden hak ettiği payı alması için hiç durmadan çalışacağız” dedi.

Başkan Yanılmaz, “Tam anlamıyla bir turizm şehriyiz. Turizm çeşitliliği açısından baktığımızda ise bizim gibi zenginliğe sahip olan ikinci bir il yok. Kültür, tarih, doğa, inanç, deniz, kış ve gastronomi turizmi, kısacası turizm adına ne ararsan ilimizde mevcut. Hedefimiz, her turiste uygun turizm dalına sahip olan Elazığ’ımızın turizmden hak ettiği payı almasını sağlamak. Bu uğurda da durmadan çalışıyor, tanıtımlarımıza büyük önem veriyoruz. Elazığ olarak şimdi de dünyanın sayılı turizm fuarlarından biri olan Emitt’teyiz. Şehrimizin tanıtılmasına katkıda bulunan mülki idare amirlerimize ve turizmcilerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum, inşallah hep birlikte bu tanıtımların meyvelerini toplarız” dedi.