Emniyete düzenlenen saldırıda yeni gelişme

3 polisin şehit olduğu, 225 kişinin yaralandığı Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırı ile ilgili sanıkların yargılanması bugün başladı.

Emniyete düzenlenen saldırıda yeni gelişme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

18 Ağustos 2016 tarihinde terör örgütü PKK tarafından bombalı minibüsle Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik saldırı gerçekleştirmişti. Hain saldırıda 3 polis memuru şehit olurken, 164’ü polis 61’i sivil 225 kişi yaralanmıştı. Olay nedeniyle 478 kişiye ait araç, bina ve eşyanın da zarar gördüğü tespit edilmişti.

Hain saldırı ile ilgili 19 şüpheli hakkında "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, birden çok kişiye yönelik nitelikli kasten adam öldürme ve öldürmeye teşebbüs, izinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek, patlayıcı madde kullanarak kamu ve kişi malına zarar vermek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüte yardım etmek" suçlarından Elazığ 3.Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Davanın ilk duruşması bugün Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda bulunan ve ek duruşma salonu olarak hazırlanan konferans salonunda başladı.

Duruşmaya, hain saldırı sonrası düzenlenen operasyonlarda yakalanan tutuklu 11 sanık ile saldırıdan zarar gören yüzlerce müşteki katıldı.

SIĞINAKTA, POLİS EL BOMBASI ATARIZ DEYİNCE TESLİM OLMUŞLAR

Duruşmada tutuklu sanıklardan Musa Taş, Metin Benice’nin uyuşturucu işi ile uğraştığını bildiğim için o niyetle hat aldım. Biz Metin’le tarlada çalışırken, Fercan gelip Metin’i çağırdı. Metin’in örgüt tarafından çağrıldığını söyledi. Ben hattı uyuşturucu ticaretinde kullanacaklarını zannediyordum. Terörle alakasını bilmiyordum. Metin Berice yakalandıktan yaklaşık 2 hafta sonra haberim oldu. Ben, Metin Berice ile sığınaktaydık. Polis geldi. Polis geldiğinde el bombası atarız deyince teslim olduk"diye konuştu.

Sanıklardan Yusuf Taş ise, “2016 yılının Mart ayında Metin Benice’nin evine gittim. Metin bana 21 KN 839 plakalı arabayı aldığını söyledi ve devrinin benim almamı istedi" diye ifade verdi.

İstanbul’da yaşadığını ifade eden sanıklardan Vedat Yılmaz’da keşif yapılan araçla ilgili ifadesinde, “Abimin 01 DAL 02 plakalı arabasıyla akrabalarımızın yanına Diyarbakır’a gittik. Abim işleri çıktığı için geri döndü. Ben ise Lice’nin Birlik köyünde Fikri Benice’nin evinde kaldım. Gece Metin Benice benden arabayı istedi ve sabah saat 10:00 civarı getireceğini söyledi. Daha sonra gecikti ve telefonlarıma cevap vermedi. Eşine arattırdım ve arabayı getirmesini istedim. 4 Ağustos tarihinde aracın Elazığ’a geldiğinden bilgim yok”diye konuştu.

Sanıklardan Ferzande Yüksel ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, terör örgütü PKK’lıların kendisini mezarlıkta çalıştırmaya götürdüklerinde telefonunu aldıklarını, kod adı Barzan’ın ise köyünde kullandığı isminin olduğunu ileri sürdü.

Dinlenen diğer sanıklarda haklarındaki iddiaları ret etti.