En iyi yönetilen otel ödülünü Diyarbakır aldı

Diyarbakır, her yıl Türkiye'de en iyi yönetilen işletmelerin seçildiği 'Quality Management Awards 2017''de birinci oldu.

En iyi yönetilen otel ödülünü Diyarbakır aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır, her yıl Türkiye’de en iyi yönetilen işletmelerin seçildiği ‘Quality Management Awards 2017’’de birinci oldu.

Diyarbakır Novotel Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en iyi yönetilen oteli ödülünü aldı. Accor Hotels Türkiye Genel Müdürü Murat Kadaifçioğlu ve Accor Hotels Türkiye Operasyon Müdürü

Orkun Petekçi’nin katılımı ile dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR’ın hazırladığı ülke performans raporunu incelendi. Turizm Bakanlığı istatistik verilerine göre Diyarbakır’daki turizm belgeli Novotel 2017 yılında konaklayan kişi sayısı 2016 yılına göre yüzde 217,6 artarak 403 bin 116 olarak kaydedildiği belirtildi.

Türkiye’nin 2017 otel dolulukları, 2016 yılına göre yüzde 8,2 artarak, yüzde 56’ya ulaştığını belirleyen Kadayıfçioğlu “2017 yılında güzide şehrimizdeki, turizm gelişimi ülke ortalamalarının çok üstünde gerçekleşerek bu şehre olan inancımızın doğruluğunu ortaya koymaktadır. Bu vesile ile böyle güzel bir tesisi, Diyarbakır şehrine kazandırarak hem istihdama hem de şehrin ekonomisine verdikleri katkılardan dolayı yatırımcılarımız Aziz Can ve Şaban Bal’a teşekkür ediyorum. Diyarbakır’da turizm için büyük bir potansiyel olduğu ve bu potansiyelin katlanarak devam edeceğine inanıyor, şehrimizde markalarımızdan başka oteller açmaktan memnuniyet duyacağımızı bilgilerinize sunarız” dedi.