Enerji verimliliğinde pilot proje Diyarbakır'da

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile GAP İdaresi'nin ortaklaşa yürüttüğü Sanayide Enerji Verimliliği Programı kapsamında Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil'e ait Yeşil Ambalaj Fabrikasını ziyaret etti.

Enerji verimliliğinde pilot proje Diyarbakır'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile GAP İdaresi’nin ortaklaşa yürüttüğü Sanayide Enerji Verimliliği Programı kapsamında Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil’e ait Yeşil Ambalaj Fabrikasını ziyaret etti.

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, GAP İdaresi Bölge Müdürü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilcisi ve Proje Ekibi ile birlikte GAP İdaresi ile Karacadağ Kalkınma Ajansının “Buhar Sistemlerinde Verimlilik Arttırıcı, Binalarda Isı Yalıtımı, Elektrik Motorlarında Enerji Verimliliği Uygulamaları Pilot Projesini” yerinde inceledi. Pilot proje olan Yeşil Ambalaj Fabrikasını ziyaret eden Karahocagil fabrika hakkında DTSO Başkanı ve Yeşil Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil’den bilgi aldı.

GAP İdaresi’nin, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik en büyük araçlardan biri olduğunu ifade eden DTB Başkanı Engin Yeşil, kadrosundaki uzmanları, elindeki sermayesi ve bölgeyi tanıyan yapısıyla çok daha fazla istifade edilebilecek kurumlardan biri olduğunu belirtti. Yeşil, “2016 yılında faaliyete geçirmiş olduğumuz tesisimizde enerji verimliliğini artırmak için yapmış olduğumuz proje büyük ilgi ve destek gördü. Bu tür projelerimizi yaygınlaştıracağız. GAP İdaresi Başkanımıza, Kalkınma Ajansı Genel Sekreterine ve UNDP ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemize yönelik bu tür yatırımlarımızı devam edecek” dedi.

Karahocagil ise, DTB Başkanı Engin Yeşil’e yatırımları ve hayata geçirilen projede göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı teşekkür etti.