Engellilerin futbol maçı renkli görüntüler oluşturdu

Elazığ'da engelliler ve protokol üyelerinin futbol maçı renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Engellilerin futbol maçı renkli görüntüler oluşturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivrice ilçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Hazar Baba Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Yeni Yaşam Bakım Merkezinde kalan engelliler maç yaptı. Protokol ve engelliler arasında düzenlenen maç renkli görüntülere sahne oldu. Protokolle yapılan maçın ardından iki kurumda kalan engelliler kendi arasında da maç yaptılar. Her iki takıma kupa, maça katılan bütün engellilere de madalya verildi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı ve Sivrice Kaymakamı Mustafa Temizer, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Güven Güler, İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Uslu, Hazar Baba Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Cevdet Saydam ve engelliler katıldı.

10 ve 16 Mayıs Engelliler Haftası olması münasebetiyle engelliler ile birlikte maç yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, “Önemli olan engeli engelsiz hale getirmek. Engelli vatandaşlarımızla, arkadaşlarımızla ve gençlerimizle bir araya gelip onlara bu dezavantajlı gruplar olmadıklarını, var ise de onların yanında olmak gerektiğini belirtmek. Devletimizin gerek gençlik merkezi, spor faaliyetleri olarak gerekse onların barınması ile ilgili olarak büyük anlamda katkıları var. Ama bizler her zaman gençlerimizin insanlarımızın yanında olacağız. Bu engelleri hep birlikte aşacağız. Eskiden engelli kardeşlerimiz evlerden dışarı çıkamazlardı. Ama şu an hükümetimiz ve devletimizin yapmış olduğu çalışmalar ile birlikte hep birlikte iç içeyiz. Anne ve babalar da çok mutlu engelli vatandaşlar da çok mutlu, çünkü kendilerine verilen bir değer var" dedi.

Engelliler Haftası için burada olduklarını belirten İl Müdürü Suat Kenç ise, “Bizim temel prensibimiz kimsesizlerin kimsesi olmak. Allah’a şükürler olsun gerek devletimiz gerekse hükümetimizin politikalarıyla sosyal devlet olma imkanlarını fazlası ile vermeye çalışan bir kurumuz. Hazar Baba Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde de 130 üzerinde engellimiz var. Biz burada kaliteli yaşam getirme adına mücadele ediyoruz. Burada sadece yedirip, içirmek değil normal insanların hayatlarını devam ettirdiği gibi onların da hayatlarını devam ettirmesi adına buradayız” ifadelerini kullandı.