'Engelsiz Yaşam Parkı' tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, engelli vatandaşlar ve çocukların kullanabilmesi için Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde 2 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği 'Engelsiz Yaşam Parkı'nı tamamladı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle tamamlanan parka otizmli çocuklar ile birlikte ağaç ve çiçek dikti.

'Engelsiz Yaşam Parkı' tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, engelli vatandaşlar ve çocukların kullanabilmesi için Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde 2 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği ‘Engelsiz Yaşam Parkı’nı tamamladı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle tamamlanan parka otizmli çocuklar ile birlikte ağaç ve çiçek dikti.

Engellilere yönelik çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar ve çocukların faydalanabileceği ‘Engelsiz Yaşam Parkı’nı tamamlayarak hizmete açtı. Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi’nde 2 bin metrekare üzerine inşa edilen parkta, tüm yapı donatıları engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde dizayn edildi.

Otizmli çocuklar parka ağaç ve çiçek dikti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli çocuklarla birlikte ‘Engelsiz Yaşam Parkı’na ağaç ve mevsimlik çiçek dikti. Otizmli çocuklar ve aileleri, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından daha önce hazırlanan çukurlara oya, mavi servi ve ters dut ağaçlarını dikti. Çocuklar ayrıca parka dikilecek 5 bin mevsimlik çiçeğin de dikimini başlattı. Otizmli çocuklar ağaç ve çiçek dikiminin ardından otizme farkındalık oluşturmak için gökyüzüne mavi ile yeşil renklerde balonlar bıraktı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından 2 bin metrekare alan üzerine inşa edilen parkın bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Engelsiz Yaşam Parkı’nda yer alan çocuk oyun grubu çocuk ve yetişkin fitness aletleri, bisiklet yolu ile oturma grupları engellilerin kullanabilecekleri şekilde dizayn edildi.