Ercan Oto'dan sürücülere 'araçlarda kış bakımı' uyarısı

Elazığ'da otomobil sektörünün öncü kuruluşlarından olan Ercan Oto, kış aylarının gelmesi dolayısı ile araç sahiplerini uyardı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ercan Oto'dan sürücülere 'araçlarda kış bakımı' uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otomobil ustaları soğuk havaların etkisini göstermeye başladığı için araç sürücülerinin araçlarının  bakımlarını ihmal etmemesi gerektiğini belirtiyor. 

Bakımların aksatılması veya eksik yapılması trafik emniyetini tehlikeye sokmasının yanında birçok araçta küçük masrafların 10 katına kadar çıkmasına neden olabiliyor. .

Ercan Oto Ustalarından Serkan Dündar, yaptığı açıklamada mevsim geçişlerinde araç bakımı yapılmadığı taktirde ani soğumalarla birlikte araçlarda bazı sorunlar ortaya çıkabildiğini söyledi.

Bu kapsamda kış ayları geldiğinden dolayı araçların belli rutin kontrolleri olduğunu anlatan Dündar, şunları söyledi:

“Kışlık bakım deyince aynı evlerimizi kışa hazırlar gibi araçlarımızı da kışa hazırlayacağız. Akü, kış lastikleri ve basınçları, triger kayışı kontrolü, v kayışı kontrolü, silecekler, kalorifer petekleri ve ısıtma suyu, hava filtresi, polen, filtresi, yağ filtresini değişmeli. Akabinde genel kontrollerin olması gerekiyor.”

"BU KONTROLLERİ YAPAN HİÇBİR ARAÇ YOLDA KALAMAZ"

Kış aylarının gelmesinden dolayı herkesin kış lastiği takması gerektiğini ifade eden  Kadir Kaplan da ”Kışlık lastikler kesinlikle takılması lazım. Lastikleri olmayan bu lastikleri alması gerekiyor.  Hava Şartlarından dolayı zorluk çekip yolda kalabilirler. Bu kontrolleri yapan hiçbir araç yolda kalamaz.“ dedi.

Son zamanlarda alınan önlemler ve cezai işlemlerle birlikte kış lastiklerine önem verilmeye başlandığını aktaran kaplan, bu yüzden satışlarda artışların meydana geldiğini kaydetti.

Ercan Oto olarak yılda 15 bini aşkın kar tipi lastik satıklarını belireten  Kaplan, "Kış lastikelri 4 mm düştüğünde o lastik değişmesi lazım. Çünkü yer tutuşu gidiyor.Fren mesafesi düşüyor. lastik standarların altına düştüğü için değişmesi gerekiyor. Kışlık lastik yaşam güvencemiz için önemli vatandaş bunun bilincinde artık."diye konuştu.

Sürücülerin araç bakımlarını güvenilir yerde yapması gerektiğini vurgulayan kaplan, tüm araç sürücülerini kış ayına girmeden ataç bakımlarını yapmaları Ercan Oto’ya beklediklerini söyledi.