Erdoğan'dan gezi parkı davası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan gezi parkı davasında verilen karara ilişkin 'Türk yargısının vermiş olduğu bu karara yerlisi yabancısı herkes saygı duymak mecburiyetinde.' dedi.

Erdoğan'dan gezi parkı davası açıklaması!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi'nde basın toplantısı düzenledi.

Gezi parkı davasında verilen karar ve CHP'li Özgür Özel'in açıklamalarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Erdoğan, “Bu zatın ifadeleri tamamıyla şu anda milletvekili olduğu için cezai bir durum olmayacak belki. Ama en azından manevi tazminat noktasında başındaki ağa babası nasıl Man Adası olaylarından bedel ödediyse, aynı durum bunun için de avukatlarımız davalarını açıyorlar. Sadece bu değil bunlarla harekete den ağzı bozuk tipler kimlerle avukatlarımız davalarını açacaklar.

Bunların içinde dokunulmazlığı olmayanlar var olanlar var. Adı Özgür ama soy adı çok garip olan bu zatla ilgili de avukatlarımız davaları açıp Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret edilir mi edilmez mi demek ki ders almamış. AİHM konusunda bunlar uluslararası hukuk bilmiyor. Artık AİHM iş kalmadı bitti o iş. Çünkü burada hüküm giydi. Hüküm giydiği için bu işin AİHM ile akalası yok. AİHM alacak bakacak edecek, bu işi artık masadan kaldıracak. Bu ağırlaştırılmış bir müebbettir.

Türk yargısının vermiş olduğu bu karara yerlisi yabancısı herkes saygı duymak mecburiyetinde. Başka ülkelerin hukuku var bizim ülkemizin hukuku yok mu. Şu anda bu hukuk çalışmaya başlamıştır. Türkiye'de özellik yerli Soros gezi olaylarının koordinatörlüğü sebebiyle, devleti hiçe sayan, devletin kurumlarına saldıran bunu bedelini ödeyecektir” şeklinde konuştu.