Erdoğan: 'Köylerimizin şehirlerden farkı olmayacak'

İl Genel Meclisi çalışmaları hakkında bilgi veren İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, Hedefimiz, köylerimizin şehirlerden farklı olmayacak bir durumu getirmek dedi.

Erdoğan: 'Köylerimizin şehirlerden farkı olmayacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi çalışmaları hakkında bilgi veren İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, “Hedefimiz, köylerimizin şehirlerden farklı olmayacak bir durumu getirmek” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, 30 milyon TL’lik ek bütçe ile köy ve mezraların daha fazla hizmet alacağını vurguladı.

Erdoğan açıklamasında, “Bu yıl TBMM Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın öncülüğünde milletvekillerimiz ve İl Başkanımızın desteği ile 30 milyon TL ek bütçe yaptık. Yaptığımız ek bütçede özellikle Sincik, Çelikhan ve Gerger ilçelerimize pozitif ayrımcılık yaparak fazladan ödenek ayırdık. İl Özel İdaresi 2017 yılı bütçesinde Sincik ilçesine 1 milyon 750 bin TL aktarılmıştı, yaptığımız ek bütçede Sincik ilçemize yaklaşık 2 milyon TL ödenek aktarıldı. İl Genel Meclis üyelerimiz ile Sincik ilçesine bağlı bazı köylerimizi ziyaret ettiğimizde yaptığımız pozitif ayrımcılıkta ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Sincik halkına imkanlar dahilinde hizmet etmeye devam edeceğiz. Bütçe imkanlarımız el verdiğince tüm ilçelerimize olduğu gibi Sincik halkına da daha iyi hizmet etmeye gayret edeceğiz” dedi.

İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte ilçe ziyaretlerine devam ettiğini belirten Başkan Erdoğan, “İl Genel Meclisi başkanlığına seçildiğim günden beri meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte ilçe ziyaretlerimize devam ediyoruz. İlçe ziyaretlerimizde yapılan hizmetleri yerinde görüp, vatandaşlarımızın istek ve taleplerini yerinde inceleyerek sorunlarını tespit ediyoruz. Bu yıl bildiğiniz gibi Adıyaman genelinde ciddi bir kuraklık var, bu nedenle bazı köylerimizde içme suyu sıkıntısı yaşandı. Bu sıkıntıları gidermek için Meclis Başkanvekilimiz ve Milletvekillerimizin desteğiyle Kahta ilçemize bağlı 27 köyümüze pompaj sistemi ile barajdan su vermek için çalışmalarımızı başlattık. Su yoksa hayat durur, içme suyu için ödenek sınırı yok bizde. Kuraklık nedeniyle içme suyu kaynakları kuruyan köylerimize devletimiz tankerler ile depolarına su taşıdı, belki kendi içme suyu kaynakları kadar rahat etmediler ama en azında susuzluk çekmediler. İçme suyu sorunu olan köylerimize kalıcı çözümler ürettik, inşallah bundan sonra böyle sorunlar ile karşılaşmayacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, “Halkımıza daha iyi hizmet edebilmek için il özel idaresine ait araç filomuzu yeniledik. Ova ilçelerimizde kanalizasyon çalışmaları tamamlanan köylerimize kilit parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Köylerimize taziye evleri yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Asfaltsız köy yolu kalmayacak şekilde çalışmalarımız devam ederken, diğer yandan daha önce asfaltlanan yollarımıza ikinci kat asfalt dökerek daha sağlam hale getirdik. Kırsal kesimizdeki köylerimizde ise yol genişletme ve altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. Genişletme çalışması tamamlanan köy yollarımızı asfaltlıyoruz. Sincik, Çelikhan ve Gerger ilçelerimiz coğrafi yapısı nedeniyle dağlık ve dağınık olduğu için mevsim şartları göz önünde bulundurularak idaremizce hizmetleri yapılmasına öncelik veriliyor. İnşallah Milletvekillerimizin de desteğiyle bu ilçelerimize fazladan ödenek aktarmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu yıl yeni bir çalışma başlattık, Adıyaman merkez ve büyük ilçelerimize bağlı özellikle tarihi ve turistlik mekanların olduğu köylerimiz ve nüfus bakımında büyük köylerimizde çöp toplama için çalışma başlattık. Her ilçe kendi bütçesinden ayırdığı ödenek ile çöp toplatmak için ihale yapacak ve belirlediği köylerde düzenli olarak çöp toplanacak” dedi.