Erol'un çağrısı üzerine 'Çevre Komisyonu' Elazığ'da incele yapacak

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un daveti üzerine, TBMM Çevre Komisyonu üyeleri ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gelecek.

Erol'un çağrısı üzerine 'Çevre Komisyonu' Elazığ'da incele yapacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından Meclis Başkanlığı’na yapılan çağrı sonucunda, TBMM Çevre Komisyonu üyelerinden oluşan bir heyetin Elazığ’a gelerek, 2 gün boyunca incelemelerde bulunması kararlaştırıldı. 28-29 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan ziyarette, heyet üyeleri depremzedelerin sorunlarını yerinde inceleyerek, halkın taleplerini dinleyecek.

Milletvekili Erol'un Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından kabul edilen çağrı mektubunda “24 Ocak 2020 Cuma günü saat 20.55’te Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğünde yaşadığımız deprem neticesinde Elazığ’da 37 canımızı, Malatya’da ise 4 canımızı kaybettik.

24 Ocak akşamı itibariyle bütün siyasi partilerimiz ve Genel Başkanlarımız, Bakanlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelerimiz, kamu kuruluşlarımız, 81 ilde yaşayan 82 milyon yurttaşımızın tamamı Elazığ’daydı. Millet ve Devlet Elazığ’ın acısını sarmak ve azaltmak için tek yürek oldu. Yaşanan acının, uğranan maddi kaybın tarifi yoktur.Yüce Meclisimizin Elazığ’da yaşanan bu acı olay karşısında varlığını yurttaşlarımıza hissettirmesi büyük önem taşımaktadır. Çevre Komisyonu üyelerinden oluşturulacak bir heyetin bölgeye yapacağı ziyaret, halk nezdinde moral, umut ve güven duygusu yaratmakla birlikte devletimizin ve meclisimizin varlığının yanlarında olduğunu hissetmelerini sağlayacaktır" ifadelerine yer verdiği paylaşıldı.