Erzincan'da 40 çiftçiye 40 kovan

Otlukbeli ilçe Kaymakamlığı ile İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Bal Gibide Olur olur projesi kapsamında 40 kadın çiftçiye 40'ar kovan ve malzeme dağıtıldı.

Erzincan'da 40 çiftçiye 40 kovan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Otlukbeli ilçe Kaymakamlığı ile İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın “Bal Gibide Olur” olur projesi kapsamında 40 kadın çiftçiye 40’ar kovan ve malzeme dağıtıldı.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi kapsamında Erzincan’a çeşitli alanlarda hibe desteği geliyor. TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında TANAP Boru Hattı güzergâhı üzerindeki Erzincan’da Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında hazırlanan projelere %95 hibe alıyor. Bu kapsamda Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde Kaymakamlık ve Otlukbeli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının yürüttüğü projelere TANAP’tan tam destek geldi.

Otlukbeli Kaymakamlığı’nın TANAP’a sunduğu 780 bin TL’lik “Bal Gibide Olur” projesi ilçedeki 40 kadın çiftçiye umut oldu.

İlçede düzenlenen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş ile birlikte İlçe Kaymakamı Eyyüp Güngör, Erzincan İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoylu, Otlukbeli İlçe Belediye Başkanı Vahdet Ercan, bazı kurum müdürleri ve ilçe halkı katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşması yapan İlçe Kaymakamı Eyyüp Güngör, TANAP tarafından yüzde 95’i desteklenen 780 Bin TL’lik ‘Bal Gibide Olur’ projesinin ilçede vatandaşa doğrudan fayda sağlayacağını söyledi. 40 kadın çiftçiye arıcılık sertifikası 40’ar kovan olmak üzere toplamda bin 200 arılı kovan ve ekipman dağıtımı yapılacağını belirterek, projenin ilk yılında bal üretimi yapılabileceğini belirterek ilçede arıcılık sektöründe markalaşma yolunda ciddi adımlar atılacağını kaydetti.

Daha sonra konuşma yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, projenin Otlukbeli ilçesine hayırlı olması temennisinde bulunarak, arı kovanı alan kadın çiftçilerin aynı zamanda bunun kursunu ve sertifikasını da aldığına dikkat çekerek profesyonel bir üretim yapılacağının altını çizdi.

Proje kapsamında arı kovanı alan kadın çiftçilerin arı gibi çalışıp üretime önemli derecede katkı sağlayacaklarına inandığını belirten Vali Ali Arslantaş, yıllık yaklaşık 250 ton bal üretimi yapılan ilçede bu proje sayesinde kovan sayısının yüzde 50 arttığına dikkat çekerek, buna paralel olarak bal üretiminde de önemli derecede artış olacağına inandığını söyledi.

Daha sonra proje kapsamında arı kovanı almaya hak kazanan kadın çiftçiler, katılımcılara kullanacakları malzemeler hakkında bilgi verdiler. Kendilerine sunulan bu imkandan dolayı teşekkür eden kadın çiftçiler, bu emeklerin karşılıksız kalmayacağını en iyi şekilde üretim yapacaklarını dile getirdiler.

Törenin sonunda Vali Arslantaş ve diğer protokol üyeleri bayan kursiyerlere sertifikalarını vererek hayırlı olması temennisinde bulundular.