Erzincan'da destekleme ve yetiştirme kursları başladı

Erzincan'da öğrencilere yönelik olarak destekleme ve yetiştirme kursları başladı. Kursa katılan öğrenciler yaz boyunca hem eksikliklerini giderecek hem de üniversite sınavına yönelik olarak çalışma yapacaklar. Erzincan Lisesi'nde devam eden kurslara katılan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün öğrenciler ile görüştü. Gün burada yaptığı açıklamada Şuan Erzincan lisesinde bulunuyoruz. Erzincan İlimizde destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile ilgili olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde kurslarımıza katılan öğrencilerimiz ile birlikteyiz. Destekleme ve Yetiştirme kurslarına katılan lise öğrencilerimiz yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de farklı bir toplantı daha yapmıştık. Buda okullar hayat olsun projesi kapsamında yazın gerçekleştirilecek olan kurslarla ilgili olarak. Toplantı yaptık.

Erzincan'da destekleme ve yetiştirme kursları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzincan’da öğrencilere yönelik olarak destekleme ve yetiştirme kursları başladı. Kursa katılan öğrenciler yaz boyunca hem eksikliklerini giderecek hem de üniversite sınavına yönelik olarak çalışma yapacaklar. Erzincan Lisesi’nde devam eden kurslara katılan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün öğrenciler ile görüştü. Gün burada yaptığı açıklamada "Şuan Erzincan lisesinde bulunuyoruz. Erzincan İlimizde destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile ilgili olarak yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde kurslarımıza katılan öğrencilerimiz ile birlikteyiz. Destekleme ve Yetiştirme kurslarına katılan lise öğrencilerimiz yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de farklı bir toplantı daha yapmıştık. Buda okullar hayat olsun projesi kapsamında yazın gerçekleştirilecek olan kurslarla ilgili olarak. Toplantı yaptık.

Burada şunu ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimizin zamanlarını iyi değerlendirebilme, hedeflerine ulaşabilme ile ilgili olarak 11’den 12’nci sınıfa geçen Fen lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu lisesindeki bütün öğrencilerimize yönelik olarak yaz boyunca destekleme ve yetiştirme kurslarını açtık. Erzincan Lisemiz de şuan 100 den fazla öğrencimiz destekleme ve yetiştirme kurslarımıza katıldılar. Bu öğrencilerimiz ilk günden itibaren 8 Haziran’da karnelerini verdik ama 11’den 12’nci sınıfa geçen öğrencilerimiz 11 Hazirandan itibaren burada ders alıyorlar.

Erzincan lisemizde eşit ağırlıkta ve sayısalda öğrencilerimiz destekleme ve yetiştirme kurslarımıza katılıyorlar. Destekleme ve yetiştirme kurslarımızın öğrencilere kazanımları nedir dersek, gelecek yıl bu öğrencilerimiz 12. Sınıfta olacaklar. 12. Sınıfa geldikten sonra sonunda, öğrencilerimizin gelecek ile ilgili hayallerinin gerçekleşebilecekleri olan sınav olan üniversite sınavına girecekler. Bu sınavın kaygısı ve geçmiş yıllarda ki eksikliklerin üst üste gelmesi çocuklarımızı moral ve motivasyon olarak sıkıntıya sokabilir düşüncesiyle 11’den 12’nci sınıfa geçen öğrencilerimize yönelik bu yaz destekleme ve yenileme kurslarında eksikliklerini giderme, hedeflerine ulaşabilme açısından anlamlı ve çok önemli.

Burada kurslarımızda sayısal, eşit ağırlık ve dil kurslarımız var. Haftanın dört günü Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Fizik, Kimya, Biyoloji, matematik her gün bir ders olmak üzere öğretmen arkadaşlarımız çocuklarımıza eksiklikleri ve sınavlar ile ilgili konuları anlatıyorlar. Her Cuma günleri de öğrencilere deneme sınavı yapılıyor.

Burada bu destekleme ve yenileme kurslarımız bir aylık çalışma olacak. Bir hafta dinlenme olacak ve tekrar bir aylık çalışma ile devam edecek.

Burada yorulmak yok, çünkü buraya arzulu istekli geliyorlar. Burada eksikliklerini giderdikçe yorulmadıklarını anlayacaklar. Burada bulunan öğrencilerimizin velileri ile kurulan ortak whatsapp gurup ile buradan düşünce ve fikirlerimizi paylaşacağız.

Yapılan çalışmaların, etkinliklerin ilimiz için, ülkemiz için, hayırlı olacağına inanıyorum. Burada öğrencilerimizin hangi üniversiteye gideceklerine dair, 2019’ a mektup diye yazacaklar. Böylece önümüzde ki yıl belirledikleri hedeflerini görecekler. Bu hedeflerine ulaşabilmek için birlikte koşacağız. Bizler de öğrencilerimizde yorulmadan devam edeceğiz. Neticesinde hem Erzincan’ımız eğitim öğretim ile ilgili çok daha yukarılara çıkmamıza vesile olacaktır. Çocuklarımızı da inşallah ülkemizin belli yerlerinde bizleri temsil edeceklerdir.

Özellikle yaz tatillerinden fedakarlık eden öğretmen ve idarecilerimize, bizleri aldıkları eğitimlerin sonucunu alarak bizleri mutlu eden öğrencilerimize ve velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.