Erzincan'ın yöresel ürünleri Mehmetçiğe gönderildi

Erzincan Gönüllü Genler Derneği, Erzincan'ın yöresel ürünlerinden oluşan bir ton malzemeyi, Afrin harektına katılan Mehmetçiğe gönderdi.

Erzincan'ın yöresel ürünleri Mehmetçiğe gönderildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzincan Gönüllü Genler Derneği, Erzincan’ın yöresel ürünlerinden oluşan bir ton malzemeyi, Afrin harekâtına katılan Mehmetçiğe gönderdi.

Erzincan Gönüllü Genler Derneği, Tulum peyniri, kete, tandır ekmeği, kayısı kurusu, dut, ve cevizden oluşan yöresel ürünleri Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere göndermek üzere hazırladı.

Hazırlanan yöresel ürünler Gönüllü Gençler Derneği tarafından Kilis’te bulunan sınır karakoluna teslim edilecek.

Düzenledikleri etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Kocatürk, Mehmetçiğe destek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirerek onlara moral vermek için bu etkinliği yaptıklarını söyledi.

Kocatürk açıklamasında; “Erzincan Gönüllü Gençler Derneği olarak, bizim için, vatanı için Afrin’de olan Türk askerine bir nevi destek olmak için Erzincan yöresel ürünleri olarak tulum peyniri tandır ekmeği ve kete kampanyası başlatmıştık. Sosyal medyada da geniş kapsamlı olarak duyurduk kampanyamızı. Bu kampanyamızı duyan bazı köy okulları, özellikle Bayırbağ İlkokulu bizlere mektup ve köy ürünleriyle geldi. Kendi ellerimizle teslim edeceğiz ürünlerimizi. Kilis’te bulunan jandarma komutanlığımıza teslim ederek, kendilerinin dualarını alarak şehrimize geri döneceğiz.

Yöresel ürünlerimiz olan tulum peyniri, kete, tandır ekmeği, kayısı kurusu, dut, ve ceviz olmak üzere toplam bir ton malzememizi sınır bölgemize arkadaşlarımıza götüreceğiz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Gönüllü Gençler Derneği’nin bu tür etkinliklerde en ön safta yer aldığını ifade ederek, derneğin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve kendilerine gereken desteği vereceklerini açıkladı.

Yılmaz açıklamasında; “Gerek Gönüllü gençler derneğimizin, gerekse önderlik eden Faruk beyin çalışmalarını yakından takip ediyoruz, kendilerini çok takdir ediyoruz. Elimizden gelen desteği de kendilerine vereceğimizi de belirtmek istiyorum.

Erzincan’ımızın yöresel ürünlerini, açtıkları zaman buram buram Anadolu kokan, Erzincan kokan ürünlerimizi onlara ileterek, Erzincan halkının onların yanında olduğunu onlara hissettirmek, onların yalnız olmadığını hissettirmek adına da gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Burada bulunan ürünlerin hepsi yöresel. Bunları askerlerimize ileterek askerlerimizin daima yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz” diye konuştu.

Hazırlanan yöresel ürünler, Erzincan Müftü Yardımcısı Harun Özkan tarafından okunan dualar eşliğinde araçlara taşınarak Kilis’e doğru yola çıktı.