Erzurum DİVA-SEN Şube Başkanı Karadaş: 'Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyeceğiz'

DİVA-Sen Erzurum Şube Başkanı Yusuf Karadaş, ABD Başkanı Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve ilan etmesinin uluslararası hukukun ihlal edildiğini belirterek, 'Bu bir zorbalıktır, hainliktir ve işgalciliktir. Diva-Sen olarak Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanıyanları şiddetle kınıyor, alınan bu kararı yok hükmünde sayıyoruz dedi.

Erzurum DİVA-SEN Şube Başkanı Karadaş: 'Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DİVA-Sen Erzurum Şube Başkanı Yusuf Karadaş, ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve ilan etmesinin uluslararası hukukun ihlal edildiğini belirterek, ‘Bu bir zorbalıktır, hainliktir ve işgalciliktir. Diva-Sen olarak Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanıyanları şiddetle kınıyor, alınan bu kararı yok hükmünde sayıyoruz” dedi.

Kudüs’ün bütün inançlar için ortak tarih, kültür ve kader anlamına geldiğini ifade eden Şube Başkanı Yusuf Karadaş, “Kudüs nice Peygamberin hatırasını barındıran bir İslam şehridir. Kudüs, tarihten beri, farklılıklar içinde bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneğidir. Kudüs her bir mümin’in canından, malından aziz bildiği mukaddes bir şehirdir. Kudüs sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa Müslümanlara Hz. Peygamber’in müjdesi ve emanetidir. Mekke ve Medine Müslümanlar için ne ise Miraç gerçekleştiği Kudüs de odur. Kudüs’ün statüsü sadece siyasi bir konu olarak değerlendirilemez. O herhangi bir ülkedeki herhangi bir toprak parçası değildir. Onun İslam tarihi boyunca Müslümanlarca titizlikle korunan Daru’s-Selam yani barış yurdu olma niteliği bugün yıkılmak istenmekte, böyle bir teşebbüsle barış yurdunun çatışma yurdu haline getirilmesi hedeflenmektedir. Her türlü işgal ve zulme rağmen yıllardır Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum Müslümanların yanındadır, yanında olmaya ve her türlü desteği sunmaya devam edecektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyeceğiz. Korsan İsrail, Kudüs’ü başkent yapma gibi bir hataya düşmemelidir" şeklinde konuştu.