Erzurum'da '15 Temmuz Şahitleri Konuşuyor' programı

Erzurum Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şahitleri Konuşuyor programı çerçevesinde 15 Temmuz gazileri ilçelerde vatandaşlarla söyleşi düzenliyor.

Erzurum'da '15 Temmuz Şahitleri Konuşuyor' programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz Şahitleri Konuşuyor” programı çerçevesinde 15 Temmuz gazileri ilçelerde vatandaşlarla söyleşi düzenliyor.

Erzurum Valiliği koordinesinde hayata geçen programın amacı, 15 Temmuz 2016 tarihinde Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleşen hain darbe teşebbüsünde, canlarını hiçe sayarak, kahramanlık örneği gösteren 15 Temmuz gazilerinin, 15 Temmuz şahlanışı ve ruhunu yaşatarak, gelecek nesillere aktarılması için ilçelerde gençlerle buluşmak.

“15 Temmuz Şahitleri Konuşuyor” programının ilki Karayazı ilçesinde gerçekleştirildi. 15 Temmuz gazileri Zekeriya Çılgı, Onurcan Akçay, Ahmet Kağızmanlı ve Rıza Demir, Karayazı Kaymakamı Kamil Aksoy’u ziyaret etti.

Ziyarette İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Can ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Acar’da hazır bulundu.

Kaymakam Aksoy, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 15 Temmuzun şehit ve gazilerinin kahramanlık destanı yazdığını ifade etti.

Aksoy şunları söyledi:, “15 Temmuz Gecesi aziz milletimiz dünyada emsali görülmemiş bir iman ve inançla, göğsünü tanklara, jetlere ve helikopterlere siper ederek, demokrasisine sahip çıkmış ve tarihe ismini yazdırmıştır. 15 Temmuz Milletimizin birliğini ve beraberliğinin ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha dosta düşmana göstermiştir. Bu vesileyle, şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum”

Ziyaretin ardından 15 Temmuz gazileri Karayazı İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle söyleşi programına katıldı.

15 Temmuz gazileri Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’na böylesine anlamlı bir programı düzenledikleri için teşekkür ederek, 15 temmuzda yaşadıklarını katılımcı öğrencilerle paylaştılar.

Program sonunda Kaymakam Aksoy tarafından 15 temmuz gazilerine plaket verildi.