Erzurum'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Erzurum'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Yakutiye Kent Meydanından, Havuz Başı Kent Meydanına kadar yürüyüş yapıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüşe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, engelli dernekleri temsilcileri ve üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Bakım Rehabilitasyon Merkezlerinde kalan engelli vatandaşlar, bazı kreşlerin öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar ellerindeki ’Otizme mavi ışık yak’, ’Otizm eksiklik değil farklılıktır’, ‘’dışlamayın, kucaklayın’’ ‘’En büyük korkum ben ölünce evladım ne olacak’’ gibi pankartlarla slogan atarak, yürüyüş yaptılar.

YÜRÜYÜŞTE ERZURUMLU ŞEHİT ANILDI

Yürüyüşte ayrıca Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında Erzurum’dan geçici görevle Afrin’e giderek şehit olan ve bugün cenaze töreni gerçekleşen UMKE paramedik sağlık personeli Burak Tatar için ‘’şehitler ölmez vatan bölünmez’’ sloganı atıldı.

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, farkındalık oluşturmak adına böyle bir yürüyüşü düzenlediklerini belirterek, otizmin önemli bir realite olduğunu söyledi.

Özel çocuklar için her türlü imkanın seferber edildiğini belirten İlbaş şöyle devam etti:

‘’Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildi. Bu çerçevede, Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Otizmli çocuklar ve bireylerin sosyal hayatta yer alabilmeleri başlıca hedefimizdir. Gün geçtikçe yaygınlaşan otizme ilişkin farkındalığın artırılması bakımından bugünün önemini kabul etmekle beraber Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bize düşen; bu konudaki farkındalık düzeyini artırmakla meşgul olmanın ötesine geçip yürüttüğümüz nitelikli çalışmalarla özel çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve onların yeteneklerini toplumumuzla paylaşmalarının önünü açacak somut adımları atmaktır. Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli eğitim alabilmeleri hepimizin birinci önceliğidir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün de geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını diliyorum. Bu düşüncelerle otizmli bireylerin sosyal yaşama katılabilmeleri için bütün altyapı olanaklarımızla çaba sarf etmeye devam edeceğimizi bir kere daha vurguluyorum. Ayrıca Afrin’de şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi ve Erzurumlu şehidimiz Burak Tatar’ı saygı ve rahmetle anıyorum. Vatan onlara minnettardadır.’’