Erzurum'da AFAD sergisi açıldı

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Erzurum'da AFAD sergisi açıldı.

Erzurum'da AFAD sergisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, Erzurum’da AFAD sergisi açıldı.

Sergiye Vali Azizoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Hamza Özer, İl Acil Afet ve Durum Müdürü Selahaddin Karslı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen AFAD Arama Kurtarma sergisine katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, Suriye’nin El Bab kentine Erzurum’dan dün 11 tır un gönderdiklerini hatırlatarak, “ Bu Erzurum’un her daim darda kalanların yanında olduğunun, onlara çok hızlı bir şekilde yardım elini uzattığının göstergesidir” dedi.

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından arama kurtarma sergisi açıldı.

Havuzbaşı Kent Meydanında düzenlenen programa katılan Vali Azizoğlu, stantları tek tek gezerek incelemelerde bulundu. Etkinlikler sırasında kendisinden imza isteyen Kültür Kurumu Ortaokulu öğrencilerini de kırmayan Vali Azizoğlu, çocuklara imza dağıtıp, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sergide gazetecilere açıklamada bulunan Vali Azizoğlu, AFAD’ın, sadece Türkiye’de yaşanan olaylara değil, yurt dışında yaşanan olaylara da hızlı şekilde müdahale eden önemli bir teşkilat haline geldiğini söyledi.

AFAD’ın dünyada ki benzer teşkilatlara örnek olabilecek bir seviyeye ulaştığını belirten Vali Azizoğlu, şöyle devam etti:

“AFAD çalışanlarını yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bugüne kadar sürekli göğsümüzü kabartıcı güzel faaliyetler yaptılar. Başta Irak ve Suriye olmak üzere dünyanın birçok yerinde bu ekip büyük başarılara imza attı. Dünyadaki benzer teşkilatlara örnek olacak gelişim seviyesi kazandı. Bugün burada Erzurum AFAD ekibinin arama kurtarma ile ilgili makine teçhizatlarını vatandaşlarımıza tanıtıyoruz. Çocuklarımız yoğun bir ilgi gösterdiler ve kendileri için kurulmuş olan bu önemli teşkilatı yakından tanıma imkanına sahip oldular.”

“Erzurum, Daima Mazlum Milletlerin Yanındadır”

Konuşmasında, Suriye’nin El Bab kentinde yaşayan insanların gıda malzemesi bulmakta zorluk çektiğini de hatırlatan Vali Azizoğlu, “El Bab terörden temizlendikten sonra yaklaşık 200 bine yakın Suriyeli vatandaş kendi şehirlerine geri döndü. Sizlerin de malumu, yeni savaş ortamından çıkmış bir yerde yiyecek bulmak oldukça zor. Bırakın yiyeceği şu an El Bab’da ki kardeşlerimiz ekmek bile bulamıyor. Biz de bu nedenle geçtiğimiz gün 11 tır un hazırlayarak El Bab’a gönderdik. Kardeşlerimize Erzurum’dan giden unlarla sıcak ekmek pişirilip dağıtılacak. Bu da Erzurum’un her daim darda kalanların yanında olduğunun, onlara çok hızlı bir şekilde yardım elini uzattığının göstergesidir” ifadelerini kullandı.