Erzurum'da snowtracklı karne yolculuğu

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü ve kardan dolayı köy ve mezra yollarının kapalı olduğu Erzurum'da, yarıyıl tatiline giren öğrenciler kar üstü araçları 'snow track'lar ile evlerine dönebildi.

Erzurum'da snowtracklı karne yolculuğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü ve kardan dolayı köy ve mezra yollarının kapalı olduğu Erzurum’da, yarıyıl tatiline giren öğrenciler kar üstü araçları ’snow track’lar ile evlerine dönebildi.

2017- 2018 eğitim-öğretim yılında yarıyıl tatiline girilirken, Erzurum’da karne aldıktan sonra Palandöken Dağı’nın arkasındaki köy ve mezralarda oturan öğrencilerin yol çilesi başladı. Kardan dolayı yolların kapalı olması nedeniyle küçük öğrenciler Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen ’snow track’ ile evlerine gidebildi. Erzurum’dan öğle saatlerinde hareket eden kar üstü aracı, kar nedeniyle yolları kapalı bulunan Aziziye, Çakalok, İncesu, Küçük Geçit mezralarına ulaşarak öğrencileri bıraktı. Yaklaşık 4 saat süren çileli ve yorucu yolculuk sonrasında öğrenciler, ailelerine kavuşabildi.

Kara kış nedeniyle çileyi her okul başlangıcı ve sonunda yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, "Yolumuz kardan dolayı yılın yaklaşık 8 ayı kapalı bulunuyor. Tatillerde ailemizi özlüyoruz. Onların yanlarına gidebilmek için bu yolculuğa katlanıyoruz" diye konuştu.

Çocuklarının mezralara gelmelerini fırsat bilerek, kar üstü araçlarına binen bazı öğrenci yakınları da, "Ne yapalım, yollarımız kapalı. Hem şehre hem de geri köye gelmek oldukça güç. Erzak almak için bazen kente gelmek zorunda kalıyoruz. Çocukların sayesinde biz de aralara kaynıyoruz. Şehirde işimizi görüp, bizim mezraya gidecek olan snow track’ın yolunu gözlüyoruz" dedi.