Eski BDP Elazığ İl Başkanı Çelik'e 89 yıl hapis cezası

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yol kesip bir polisin yaralanmasına neden oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan ve aralarında kapatılan eski BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik'in de bulunduğu 11 sanığın her biri 89 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

Eski BDP Elazığ İl Başkanı Çelik'e 89 yıl hapis cezası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında 4'ü tutuklu, 8 sanık ile avukatları hazır bulundu.

Savcı, mütalaasında 11 sanığın da "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "yol kesme", "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "hürriyetten yoksun kılma" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Mütalaaya katılmadıklarını ve suçsuz olduklarını ifade eden sanıklar da beraatlerini talep etti. 

Mahkeme heyeti, "azmettirme", "terör örgütü üyesi olmayıp örgüt adına suç işlemek", "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" ve" terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından her sanığa ayrı ayrı 89 yıl 4 ay 15'er gün hapis cezası verdi.

OLAY

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'li bir grup, 2014 yılında yüzü maskeli olarak Karakoçan'ın Sarıbaşak köyünde araçları durdurarak yolu kapatmıştı. O sırada içerisinde eşi ve çocuğuyla birlikte izin dönüşü oradan geçen araç içindeki bir polis memuru da açılan ateş sonucu yaralanmıştı.

Saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sonucu, eyleme katılan ve saldırıyı azmettirdikleri gerekçesiyle o dönemde BDP İl Başkanlığı görevini yürüten Turan Çelik ile Mehmet Sıddık Yalçın, Efraim Gürbüz, Murat Mengüş, Hüseyin Solmaz, Oğur Faikoğlu, Kadir Kevser, Düzgün Aydın, Mehmet Laço, Fevzi Akbulut ve Enver Okçuoğlu gözaltına alınmıştı.