Eski sanayi bölgesi riskli alan ilan edildi

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, eski sanayi bölgesinin riskli alan edilmesiyle birlikte buranın yıkılacağı belirterek, bölgenin şehre yakışır bir yer haline getirileceğini söyledi.

Eski sanayi bölgesi riskli alan ilan edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, eski sanayi bölgesinin riskli alan edilmesiyle birlikte buranın yıkılacağı belirterek, bölgenin şehre yakışır bir yer haline getirileceğini söyledi.

Demircilerardı Mahallesi’nde bulunan Eski Sanayi Bölgesi, dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla riskli alan ilan edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, "Bu bölge şehrin merkezinde olan ve kamuoyunun bir an önce yapılaşmasını beklediği bir bölge. Önceden atılan adımlar var. 5393 sayılı yasa kapsamında 2012 veya 2013 yılında başlayan bir süreç vardı. Ancak bu yasanın yönetmeliği olmadığı için uzlaşmayla ilgili ciddi eksiklikler ve sorunlar vardı. Belirsizlikler vardı. Bu nedenle Türkiye genelinde yaşanan sorunlarından sonra 2013 yılında 6306 sayılı yeni bir kentsel dönüşüm yasası çıkarıldı. Bu yasada hem uzlaşmayı kolaylaştıran hem de mülk sahiplerine bir takım yeni avantajlar sunan maddeler var. İşte bunlardan bir tanesi mülk sahiplerine 36 ayı aşmayacak şekilde kira yardımı söz konusu. Dolayısıyla mülk sahipleri kira yardımı alabilecekler. Kiracı konumunda olan oradaki esnaflar ise bir kereye mahsus olmak üzere taşınma ücreti alabilecekler. Ayrıca bakanlık nezdinde proje yardımı yapılacak." dedi.

Eski Saniye Bölgesi ile ilgili sürecin hızlanacağını aktaran Aydın, "Burası şehre yakışır bir şekilde, hem mülk sahiplerinin kazanacağı hem şehrin kazanacağı bir projeye kavuşmuş olacak. Bu alanda zeminler ve belli alanlar ticaret için kullanılacak, diğer kısımlar ise mesken ve ofis olarak değerlendirilecek. Şu anda yapmış olduğumuz proje çalışmaları var. Bunlar üzerinde gerekli görüldüğü takdirde küçük değişiklikler yapılabilir ama proje genel olarak ticaret ve konut olarak planlandı. En zor aşaması geride kaldı. Çok fazla mülkiyet sahibi var ama bu vatandaşlarla uzlaşma sürecini bir an önce tamamlamayı arzu ediyoruz. Bizim hedefimiz mümkün olan en kısa zamanda inşaata başlamak. İnşallah mülk sahiplerimizin desteğiyle bu süreyi daha da kısaltacağız" diye konuştu.