ETB Başkan adayı Abdurrezzak Cellat: 'Aidat borcu yüzünden kimse icraya verilmeyecek!'

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkan Abdurrezzak Cellat, seçilmesi halinde borsaya üye esnafın aidat borcu nedeniyle icraya verilmesine son vereceğini açıkladı. Cellat, Üyelerini icraya veren değil, üyelerine sırt veren, sorunlarına çözüm üreten bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz dedi.

ETB Başkan adayı Abdurrezzak Cellat: 'Aidat borcu yüzünden kimse icraya verilmeyecek!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkan Abdurrezzak Cellat, seçilmesi halinde borsaya üye esnafın aidat borcu nedeniyle icraya verilmesine son vereceğini açıkladı. Cellat, “Üyelerini icraya veren değil, üyelerine sırt veren, sorunlarına çözüm üreten bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz” dedi.

ETB’nin 1 Nisan Pazar günü yapılacak seçimleri öncesinde çalışmalarına hız veren başkan adayı Abdurrezzak Cellat, seçimlere kısa bir süre kala çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Borsa delegelerine seçim vaatlerini aktaran başkan adayı Cellat, “Aidat borcu nedeniyle icraya verilme dönemini sona erdireceğiz” dedi.

İki dönemdir meclis üyeliği, son iki dönemde de Meclis Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğunu ve görev süresi içerisinde hep aidat borcu nedeniyle icraya verilmelere engel olmaya çalıştığını anlatan Cellat, “Biliyorsunuz bu iş ekip işi ve kararlar da çoğunlukla alınıyor. Beni bu işe iten ana sebeplerden birisi, esnaflarımızın aidat borçları nedeniyle icraya verilmesi. Bu benim için büyük lir üzüntü kaynağıdır” dedi.

“AİDATLAR DÜZENLENECEK, ESNAFA DESTEK OLUNACAK”

Aidat borçları kadar tescil sırasındaki yapılan ödeme miktarları ve aidat acretlerinini de esnafı zor durumda bıraktığına dikkat çeken Cellat, yönetimlerin her canını sıkan esnafın defterlerini incelemeye alma yetkisi bulunduğunu ancak bunun doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Tescil sırasındaki ödemeleri aşağıya çekebiliriz ya da üye aidatlarını işletmenin ekonomik büyüklüğüne göre ayarlanabilir. Son zamanlarda moda oldu, her canımızısı sıkan esnafın defterini istemeye borsa yönetiminin yetkisi var. Kendi defterlerim de incelendi ama bunun için söylemiyorum. Öylesine sıkıntılı esnafımız var ki, bonrçlarının altında inliyor, kirasını dahi ödeyemiyor, bu insanımızın defterleri alıp incelenir, üstüne bir de cezalar verilirse, bu insanın borsadan ne bir beklentisi ne de bir sevgisi olur. Burası bir ticari merkez değil. Tabii ki üyelerimizin yanında olacağız, onlara yardımcı olmak zorundayız. Birebir temas etmeli, meslek gruplarını zaman zaman toplayıp, sorunları ve çözümleri tespit etmeliyiz. Sahaya indiğimizde sorunları görüyoruz zaten. Seçimden sonra Allah’ın izniyle tüm bu sorunları ele alacağım.”

“STK’LARLA KÜS OLMAYACAĞIZ”

ETB Başkan adayı Abdurrezzak Cellat, göreve gelmesi halinde Erzurum Ticaret Odası, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile diyaloğ içerisinde çalışacaklarını da belirterek, “Buradan kesin bir dille ifade ediyorum ki, bu kurumlarımızla küslük kesinlikle olmayacak. Mutlak suretle birlikte hareket etmek zorundayız” dedi.