Sağlık Bakanlığı, kene ile bulaşan ve tehlikeli bir enfeksiyon hastalığı olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili uyarı yayınladı.
Bingöl'ün Yedisu ilçesine bağlı bir köyde kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı görüldüğü bildirildi.
Erzurum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle sağlık ekipleri tarafından maskeli olarak hastaneye getirilen gencin yapılan tedavisinin ardından yediği tavuktan zehirlendiği anlaşıldı.
Erzurum'da kenenin ısırdığı bir kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.
Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden şahıs toprağa verildi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Seyit Ali Büyüktuna, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından 2002 yılından bugüne 10 bin 562 kişinin tedavi gördüğünü bunlardan 501'inin hayatını kaybettiğini söyledi.
Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 6 yaşındaki çocuk, toprağa verildi. Öte yandan aynı ilçenin Boyalı köyünden bir kişinin daha KKKA şüphesiyle hayatını kaybettiği öğrenildi.
Sivas'ta 6 yaşındaki çocuk kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybetti.
Bingöl Halk Sağlığı Müdürü Vedat Söyiler, kene ısırığıyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının yüzde 98 azaldığını söyledi.
Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı konusunda kırsalda yaşayan vatandaşları bilgilendiriyor.
Doğu Anadolu Bölgesinde havaların ısınması ile birlikte kene korkusu yeniden baş gösterdi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Erzurum'da 10'a yakın vatandaş hastanelere müracaat etti.
Sivas İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte riskli gurupta yer alan ve sürekli arazide görev yapan personellerin bilinçlenmesine yönelik kene vakaları ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili program düzenledi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Engin, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden (KKKA) 2012-2016 yılları arasında 10 bin 219 hastanın tedavi gördüğünü ve 485 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Sivas'ın Zara ilçesinde kenenin ısırdığı 18 yaşındaki genç, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde Kahta Devlet Hastanesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda sağlık personeline yönelik eğitim düzenlendi.
Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kahta Devlet Hastanesinde KKKA hastalığı (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) konusunda sağlık personeline yönelik eğitim verildi.