Ev kadınları kursla meslek sahibi oluyor

Elazığ'da açılan halı dokuma kursu sayesinde kırsal kesimden göç eden dar gelirli kadınlar hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Ev kadınları kursla meslek sahibi oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Halk Eğitim Merkezi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliği ile Çayda Çıra Mahallesi'nde açılan halı dokuma kursu ile kırsal kesimden göç eden ev kadınları iş imkanına kavuştu.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi halı dokuma eğitmeni Aysun Öztürk, bu tür kurslarla kadınları iş hayatlarına hazırladıklarını söyledi.

Bu kursların devamlı ve sürekliliği olması gerektiğini kaydeden Öztürk, kadınların kursa yoğun talep gösterdiğini belirtti.

Öztürk, "Kursiyerlerimiz meslek edindikten sonra sipariş alarak iş imkanlara kavuşuyor. Hem evlerinde hem de aktif olan atölyelerimizde çalışmaya devam edebiliyorlar. Aynı zamanda burada yaptıkları işlerle ailelerine büyük katkıları oluyor." diye konuştu.

Çocuk sahibi olan kadınların çalışması için uygun ortamların oluşturduklarını ifade eden Öztürk, kursta çocuklar için oyun odası bulunduğunu bildirdi.

Unutulmaya yüz tutmuş bir sanat ile kadınlara meslek edindirmeye çalıştıklarını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"25 kursiyerimiz var. Kursiyerlere 7 ay eğitim vereceğiz. El dokuma halıcılığı unutulmaya yüz tutmuş bir sanat dalıdır. Bu sanatı ayakta tutabilmek için kursiyerlerimizle çalışıyoruz."

Kursiyerlerden 4 çocuk annesi Hacire Adıyaman da halı dokuma kursunda çalıştığını ve mesleğini devam ettirmek istediğini söyledi.

Kendilerine sağlanan bu iş imkanını en iyi şekilde değerlendirmek istediğini aktaran Adıyaman, "Devletimiz öyle bir imkan sağladı. Devletten destek alarak iş kurmayı hedefliyorum." diye konuştu.

Kursiyer Feride Aydemir (18) ise halı dokuma kursunda eğitim gördüğünü, ileride bir meslek sahibi olmak için çalıştığını söyledi.

Bu eğitimlerin çok faydalı olduğunu anlatan Aydemir, "Bize bu imkanı veren herkese teşekkür ediyorum. Bize verilen emeklerin boşa çıkmaması için gereken emeği veriyoruz. Umuyoruz emeklerimiz boşa çıkmayacak." diye konuştu.