Festival Ankara, İstanbul ve İzmir'de de yapılsın...

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, 'Milletvekili Gürsel Erol'un söylediği çok mantıklı, inşallah önümüzdeki yıllarda bu festival ile Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere bütün Türkiye'ye Elazığ'ın kültürünü taşıyabiliriz' dedi.

Festival Ankara, İstanbul ve İzmir'de de yapılsın...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da düzenlenen '2. Salçalı Köfte Festivali' kapsamında Son Dakika 23'e açıklama yapan Tarhan, Festivalin önümüzdeki yıllarda sadece Elazığ değil Türkiye'nin her yerinde yapılmasının Elazığ'a önemli bir katma değer katacağını söyledi.

 

Bu festival için 3 aydır emek verdiklerini vurgulayan Tarhan, şunları dile getirdi:

"Bugün şehrimizi tanıtımına katkı sağladığımız için gururluyuz. Salçalı köfte yapımı sunumu ile Elazığ’a özgü bir lezzet olduğu için dolayısı ile bunun festivalini gerçekleştirmeyi düşündük. Halkımızdan gelen talep üzerine geçen yıl ilkini düzenledik vatandaşlardan çok güzel karşıladı. Bunu sürdürerek bu yıl ikincisini düzenledik. Esnafımız mutlu vatandaşımız mutlu herkes güzel vakit geçiriyor. Diğer kültürel değerlerimizi de alanda buluyor. Bu bizim için önemli bir durum. İnşallah bu böyle sürekli sürecek. "

Bu tür etkinliklerin istendiği taktirde yapılabileceğini aktaran Tarhan, "Bunlar yapılmayacak şeyler değil yeter ki bizler isteyelim. Herkes arkamızda olsun. Milletvekilleri, iş adamları, Kurum müdürleri bu konuda bizim önümüzü açsınlar. Bizler gastronomi adayıyız. Bizim işimiz yemek zaten. Çünkü bu tür organizasyonlar hemen olmuyor. Zaman isteyen işler. Ama biz bu sektöre gönül verdik. Gastronomi bizim alanımız ve biz bu alanda şehrimizi nasıl öne çıkarabiliriz diye çalışıyoruz." diye konuştu.

Festival kapsamında Milletvekili Erol'un teklifinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Tarhan,"Milletvekili Gürsel Erol’un söylediği çok mantıklı zaten inşallah önümüzdeki yıllarda bu festivali Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirleri başta olmak üzere bütün Türkiye’nin illerine kendi kültürümüzü taşıyabiliriz." şeklinde konuştu.