FETÖ sanığına hapis cezası

Elazığ'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla yargılanan eski polis, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

FETÖ sanığına hapis cezası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, görülen duruşmada, daha önce kanun hükmünde kararname ile kamu görevinden ihraç edilen tutuklu sanık Bülent Ünal, hazır bulundu. 

Terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı, Bank Asya'daki hesap hareketliliklerinin örgütün emir ve talimatları doğrultusunda olduğu iddialarıyla yargılanan tutuklu sanık, suçlamaları reddetti. 

Ünal, ByLock kullanmadığını ve önceden adını dahi bilmediği programın ismini 15 Temmuz darbe girişiminin ardından öğrendiğini ileri sürdü.

Bank Asya'daki hesap hareketliliğine ilişkin soruya ise Ünal, "Çalışanlar arasında güne girmiştik. 2014 yılında bana çıkmıştı, ben de paramı yatırdım o dönem. FETÖ'nün emir ve talimatları doğrultusunda para yatırıp çekmiş değilim.'' yanıtını verdi.

Savcı mütalaasında, sanığın 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u örgütün emir ve talimatları doğrultusunda kullandığını ve böylece örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğunu belirterek, sanığın ''silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti. 

Mahkeme heyeti, örgütün gizli haberleşme programı "Bylock"u kullandığı, "bankadaki hesap hareketliliğinin örgütün emir ve talimatları doğrultusunda olduğu" iddia edilen Ünal'ı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.