FETÖ sanığına hapis cezası

Elazığ'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu gerekçesiyle yargılanan sanığa, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

FETÖ sanığına hapis cezası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, eski komiser yardımcısı T.İ hazır bulundu.

Tutuklu sanık İlgün, FETÖ/PDY terör örgütü üyeliğini kabul etmediğini ifade ederek, "2008 ya da 2009 yılında Bank Asya'da hesap açtım. Bunu herhangi bir çağrı ya da talimatla yapmadım. Bankaya para yatırmadım. Telefon hattıma Bylock programı yüklemedim ve kullanmadım. İddianamede yer alan tanık ifadelerinde örgütün toplantıların katıldığım yer alıyor. Bunlar doğru değil. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Savcı mütalaasında, sanığın 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütünün şifreli haberleşme programı Bylock'u örgütün emir ve talimatları doğrultusunda kullandığını ve böylece örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğunu, Bank Asya'da hesabı bulunduğunu ve tanık ifadelerinden örgütün sohbet adı altında toplantı ve faaliyetlerine katıldığını belirterek, ''silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından İlgün'ü, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.