Filistinli ve Somalili gençler, cuntacılara tepkisini klipte anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) geçen yıl 15 Temmuz'daki darbe girişimi, Elazığ'da yurtta kalan üniversite öğrencilerinin hazırladığı kliple kınandı.

Filistinli ve Somalili gençler, cuntacılara tepkisini klipte anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Ömer Bilginoğlu Yurdu'nda kalan 10 öğrenci çektikleri kliple FETÖ'nün darbe girişimine tepkisini yansıttı.

Yurt idaresinin desteğiyle, "Gençler asla unutmaz" sloganıyla hazırlanan klipte rol alan, Türkiye'de öğrenim gören Filistinli tıp fakültesi öğrencisi Thaer Alajjouri, klipte cuntacılara tepkisini, "15 Temmuz bir diriliştir", Somali'den gelen  Mühendislik Fakültesi öğrencisi Abdinasir Abdirahman da "Gençler 15 Temmuz'u unutmaz." ifadesiyle dile getirdi.

Klipte gençler, "15 Temmuz'u unutmayacağız", "15 Temmuz bir destandır", "15 Temmuz bir diriliştir", 15 Temmuz’u unutturmayacağız", KYK İl Müdürü Suphi Döner ise "15 Temmuz gençlerin hainlere tokat attığı gündür." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Öğrencilerden Abdirahman, Somalili olarak Türkiye de yaşamaktan çok memnun olduğunu söyledi.

Klipte rol almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Abdirahman, "15 Temmuz'u kınıyorum. Türkiye'yi seviyoruz ve hep Türkiye'nin yanındayız." dedi.

Ferit Şahin, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bir daha yaşanmaması amacıyla yurt öğrencileri olarak bir klip hazırlayarak farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirdi.

Şahin, "15 Temmuz'u sözlü kınamak yerine bu video ile kınamak istedik." diye konuştu.

Yurt müdürü Kayahan Topal, Türk milletinin 15 Temmuz da bir destan yazdığını ve bu destanda Türk gençliğinin başrol olduğunu söyledi.

15 Temmuz'u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Topal, "15 Temmuz dolayısıyla yurtta kalan gençlerimiz farkındalık oluşturmak adına bir klip yapmak istediklerini, seslerini bu şekilde duyurmak istediklerini belirttiler. Biz de Türkiye'deki 710 yurt içerisinde gençlerimizin bir ilki gerçekleştirmesi amacıyla bu projeye destek verdik." dedi.

Topal, 15 Temmuz'da Türkiye'de gençlerin bir destan yazdığını vurgulayarak, gençlerin bugün de bu destanı sürdürme çabasında olmasından mutluluk duyduklarını belirti.