Filografi ile Türk Bayrağı yaptı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde ev hanımı Hilal Kılıç, Halk Eğitim Merkezi'nde öğrendiği Filografi sanatı ile tel örgüden Türk bayrağı yaptı.

Filografi ile Türk Bayrağı yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas’ın Suşehri ilçesinde ev hanımı Hilal Kılıç, Halk Eğitim Merkezi’nde öğrendiği Filografi sanatı ile tel örgüden Türk bayrağı yaptı.

Halk Eğitim Merkezi’nde gördüğü kurs ile çivi ve telin maharetli ellerde bir sanat eserine dönüştüğü Filografi’yi öğrenen ilal Kılıç’ın yaptığı Türk Bayrağı görenlerin ilgisini çekti.

Evli ve iki çocuk annesi Hilal Kılıç,"Eşimin işi gereği bir süre kaldığımız Şarkışla ilçesinde Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu Filografi sanatı, gümüş işlemem kazaz iye ve yağlı boya resim kurslarında 6 ay kurslara katıldım. Buradan öğrendiğim Filografi sanatı ile boyanmış çelik tel ve filografik çivilerle evde boş kaldığım zamanlarımda bu sanatla uğraşıyorum. Yapmış olduğum Türk Bayrağında 4 bin 200 metre boyanmış çelik tel, 3 kilo filografik çivi kullanarak 15 günde bitirdim. Çok dikkat isteyen ve zaman alan bir uğraşı. Yapmış olduğum, filografik çalışmaları, gümüş işlemeleri ve yağlı boya çalışmalarımı sosyal medya üzerinden satışa sunuyorum. Sosyal medya üzerinden paylaştığım el sanatlarım büyük ilgi görmektedir" dedi.