Fırat Üniversitesinde yeni açılan bölümlere öğrenci alınacak

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'nün, üniversite bünyesindeki bazı bölüm ile programlara 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alınması konusunda Yükseköğretim Kuruluna yaptığı teklif kabul edildi.

Fırat Üniversitesinde yeni açılan bölümlere öğrenci alınacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanun'la değişik 7/h maddesi uyarınca, Fırat Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümüne 20, Baskil MYO bünyesinde yeni kurulan Raylı Sistemler Makinistlik Programına 30, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Endüstri Ürünleri Tasarımı Programına 20, Karakoçan Meslek Yüksekokulu Tapu ve Kadastro Programına 30 ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programına 30 olmak üzere toplam 130 öğrenci alınacak.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, üniversite bünyesinde nitelikli bölümler ve programlar açarak öğrenci sayısını artırma noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, ‘Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirme konusunda tüm paydaşlarımızla birlikte hareket ederek, üniversite bünyesinde açtığımız nitelikli bölüm ve programlarla ilimize ve bölgemize faydalı olmaya çalışıyoruz’ şeklinde aktardı.