FÜ İle Savunma Sanayii Başkanlığı arasında sözleşme imzalandı

Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y3) 2. Dönem Ödül ve 3. Dönem Yarışmaları İmza Töreni, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 3. Dönem projelerinin yürütücülüğü Fırat Üniversitesi, İTÜ ve ODTÜ tarafından gerçekleştirilecek.

FÜ İle Savunma Sanayii Başkanlığı arasında sözleşme imzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Savunma Sanayii Başkanlığı’nda düzenlenen törene; Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları, firmaların genel müdürleri, akademisyenler ve basın mensupları katlım sağladı.

Törende konuşma yapan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Savunma Sanayii Başkanlığı olarak, Savunma Sanayiinde Tam Bağımsız Türkiye için; yüksek kabiliyetli sanayi altyapısı oluşturmak, yerli ve milli üretimde öncü olmak başlıca hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Şu ana kadar 47 Ar-Ge Projesini başarıyla tamamladık, 62 proje ise halen devam etmektedir. Ar-Ge Projelerimizin toplam bütçesi 3.5 Milyar TL’dir. Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor programımızın yeni dönemi için ODTÜ, İTÜ ve Fırat Üniversitesi olmak üzere üç farklı üniversite ile üç yarışma daha planlamış bulunmaktayız. Birazdan onların da imzalarını atacağız” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise “Fırat Üniversitesi olarak teknolojiyi yakından takip ediyor ve özellikle yazılıma büyük bir önem veriyoruz. Biliyoruz ki yazılım ve yapay zeka teknolojilerinde gelişen ve bu teknolojilerle dönüşüm sağlayan ülkelerin yakın bir gelecekte diğer ülkelere göre üstünlük sağlayacaktır. Bizler de Fırat Üniversitesi olarak bu noktada elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. İmzalayacağımız yarışma projesini üniversitemiz adına yürütecek Doç. Dr. Galip Aydın ve Dr. Öğr. Üyesi Betül Ay hocalarımıza ve emeği geçen tüm akademisyenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen konuşmalarının ardından imza törenine geçildi. Programın 3. döneminde 3 ayrı yarışmanın yürütücülüğünü 3 üniversite yapacak. Bu kapsamda; Savunma Sanayii Başkanlığı’nın iştiraki olan SSTEK A.Ş. ile üniversiteler arasında sözleşmeler imzalandı.

Fırat Üniversitesi ile Üretici Çekişmeli Ağlar (GAN) ile Sentetik Veri Üretimi, İTÜ ile Pekiştiricili Öğrenme Tabanlı Sürü Stratejisi Geliştirme, ODTÜ OGAM ile Hareketli Hedef Takibi için Güzergâh Birleştirme konularında 3 adet yarışmanın sözleşmeleri imzalanarak süreç başlatıldı.

Savunma Sanayii Başkanlığı ile Fırat Üniversitesi arasındaki sözleşmeye; Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve ilgililer imza attı.