GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil Rektör Gönüllü ile bir araya geldi

Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile beraberindeki heyet Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'yü makamında ziyaret etti.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil Rektör Gönüllü ile bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile beraberindeki heyet Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü makamında ziyaret etti.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir ve Prof. Dr. Hasan Solmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında GAP illerindeki üniversitelerin kamu ve sanayi ile işbirliğini güçlendirmek amacıyla kurulan ve ilk toplantısını mart ayında yapacak olan ÜNİGAP ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Gönüllü, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’e teşekkür etti. Başkan Karahocagil ise eğitim, öğretim ve gelişim anlamında örnek gösterilen Adıyaman Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ÜNİGAP hakkında da kısa bilgi veren Başkan Karahocagil, "Bugün ki durağımız bölgenin parlayan yıldızı Adıyaman Üniversitesi. Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile İpekyolu Kalkınma Ajansının (İKA) da proje ortakları içerisinde yer aldığı program kapsamında Üniversiteler işbirliği yaparak eğitim, öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma konularında akademinin gücü ile endüstrinin, sanayinin, tarımın tanımlanmış güçlerinin bir araya getirilmesidir" dedi.

Ziyarette GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, Adıyaman Üniversitesi onur defterini imzalarken kendisine Rektör Gönüllü tarafından Adıyaman’ın tarihi mekânlarından Cendere Köprüsü maketi takdim edildi.

Toplantının ardından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı heyetine Adıyaman Üniversitesi Merkez Külliyesini gezdirerek yatırımlar ve projeler hakkında yerinde bilgi verdi.