Gazetecilere aşı önceliği verilecek

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) gazetecilerin riskli gruplar arasına alınarak koronavirüs aşısı olması için Sağlık Bakanlığı'na yaptığı yazılı başvuru sonuç verdi.

Gazetecilere aşı önceliği verilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetecilere aşı önceliği için de akreditasyon ve basın kartı şartı getirildi. Buna göre; Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'ye girebilen gazetecilere aşı önceliği verilecek.

Konuya ilişkin geçtiğimiz aralık ayında açıklamalarda bulunan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, sağlıkçılar ve güvenlik güçleri ile birlikte basın mensuplarının da Koronavirüs’e karşı büyük bir mücadele verdiğini işaret ederek, gazetecilik mesleğinin riskleri göz önüne alınarak, aşılamada basın mensuplarının “öncelikli meslek grupları” arasına alınmasını istediklerini belirtmiş; Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) gazetecilerin riskli gruplar arasına alınarak koronavirüs aşısı olması için Sağlık Bakanlığı’na yazılı başvuru yaptığı bilgisini paylaşmıştı.

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşılama çalışmaları sürerken, basın mensuplarının durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Önce Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girebilen gazetecilerin, ardından sarı basın kartlıların aşılanacağı öğrenildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılama uygulamasında, basın emekçilerine öncelik verilmesi yönündeki çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini kaydeden Başkan Erdem; "Muhabirler ve kameramanlar gece gündüz demeden çalışıyor. Sel felaketinde, deprem felaketinde, savaşta ve hastalıkta muhabirler hep sahada çalıştı. Koronavirüs salgını yasaklarında bile çalıştılar. Bu sebeple basın emekçilerine aşılamada öncelik verilmelidir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını ve basın kartı sahibi olmayan basın çalışanlarının da aşılamada öncelik sağlanması için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Basın kartı sahibi olan basın mensupları e-nabız uygulamasından öncelikli olarak randevu alabilecekler. En kısa zamanda da basın kartı sahibi olmayan basın emekçilerine inşallah müjdeli haberi vereceğiz" dedi.