Gelecek Sizlersinizin konuğu Rektör Demirdağ oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Kutbeddin Demirdağ, Gelecek Sizlersiniz programına konuk olarak yaşam hikayesini öğrencilere anlattı.

Gelecek Sizlersinizin konuğu Rektör Demirdağ oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovancılar Kaymakamlığı tarafından yapılan “Gelecek Sizlersiniz” programları ilçede bu yıl da yapılmaya başlandı. Bu yılki programın ilk konuğu FÜ Rektör Kutbeddin Demirdağ oldu.

Geçtiğimiz yıl bir çok konuk ağırladıkları programı, bu yıl yeniden başlattıklarını belirten Kaymakam Hasan Gündoğdu,” Bugün Fırat Üniversitesi Rektörümüz Kutbeddin Demirdağ’ı konuk olarak davet ettik. Bizim Demirci köyünden çıkan, kendi topraklarımızdan çıkan rol modellerle öğrencilerimizi buluşturmak istedik. İnanıyorum ki arkadaşlar, sizler bu yılları iyi değerlendirirseniz, gelecek günler sizler için çok daha güzel olacaktır”dedi.

Kendi çocukluğunun bu topraklarda geçtiğini aktaran FÜ Rektör Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ, okul yıllarından örnek verdi.

Kovancılar ilçesinde İlköğretimini tamamladığını daha sonra ortaokul ve liseyi Elazığ’da okuduğunu anlatan Rektör Demirdağ, o dönem köylerinde elektrik, yol, sağlık imkanları olmadığı gibi kışlarında çetin geçtiğini aktararak, şimdilerde öğrenciler için bir çok imkanların olduğuna vurgu yaptı.

Programa katılan öğrenciler, Rektör Demirdağ’a, bir rektörün neler yaptığından, üniversitedeki çalışmalara kadar bir çok soru sorarak bilgi sahibi oldu.