Genç sağlık görevlisi kazada hayatını kaybetti

Sivas'ta hasta taşıyan ambulansla otomobilin çarpışması sonucu 23 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Hüseyin Gürhan hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Genç sağlık görevlisi kazada hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivas’ta hasta taşıyan ambulansla otomobilin çarpışması sonucu 23 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Hüseyin Gürhan hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Kaza saat 12.30 sıralarında Sivas-Erzincan karayolu Kılavuz Kavşağı’nda meydana geldi. Gölova ilçesinden Sivas’a hasta nakleden Barkım Macit yönetimindeki 58 TU 221 plakalı ambulans ile Nezih Çelikağ’ın kullandığı 58 BU 238 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği ambulans 200 metre sürüklenerek yola devrildi. Kazada ambulansın arkasında hasta yanında bulunan 23 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Hüseyin Gürhan ile otomobil sürücüsü ve araçta bulunan kardeşi Sevinç Çelikağ yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Numune Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan Gürhan kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ambulansta bulunan hasta Sabit Ayan da üniversite hastanesinde tedavi altına alındı. Ambulans sürücüsü Macit ile sağlık görevlisi Ayşenur Çakmak ise kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza nedeniyle kısa süre trafiğe kapatılan Sivas-Erzincan karayolu ambulansın yoldan çekilmesiyle tekrar trafiğe açıldı. Gürhan’ın Gölova Devlet Hastanesi’nde görev yaptığı ve Şubat ayında göreve başladı öğrenildi. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.