Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Son Dakika 23'e konuştu

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmaları Son Dakika 23'e anlattı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Son Dakika 23'e konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurum olarak var olma sebeplerinin gençleri sportif faaliyetleri ile buluşturup geleceği inşa etmek olduğunu ifade eden Eren, bu kapsamda il olarak birçok çalışma yürüttüklerini söyledi.

Eren, “Elazığ’da açılan 7 yurdumuz bulunmaktadır. Yurtlarımızın toplam 9 bin 672 kişilik kapasitesi bulunmaktadır. Yurtlarımızdaki öğrencilerimizin beslenme ve barınma imkanlarını bakanlık adına müdürlüğümüz yürütüyor. Öğrencilerimizin hem barınması hem beslenmesi çok cüzi bir ücret karşılığında sağlanmaktadır.” dedi.

Gençlerin verimli zaman geçirmeleri için gençlik merkezinin hizmet verdiğini aktaran Eren, şunları söyledi:

“Burada gençlerimiz sanatsal, sosyal ve sportif bütün faaliyetler yapılıyor. Aynı zamanda gençlerimizi yaz ve kış kamplarına gönderiyoruz. Bu hizmet de yine gençlik ve spor bakanlığının ücretsiz hizmetidir. Gençlik merkezlerimizde yine birçok kurs açılıyor. Bu kurslardan da gençlerimiz ücretsiz faydalanabiliyor. Gençlerimiz yine kurumumuzda yüzme dışında spor hizmetleri biriminde istedikleri spor branşlarına yazılıp ücretsiz bir şekilde bu hizmetlerimizden faydalanabiliyorlar.  Dolayısıyla kurumumuz gençlerin gerek fiziksel gerek zihinsel gerek sosyolojik açıdan kendilerini geliştirmeleri için çok önemli bir kurum, bu anlamda biz de var olan bu yapı taşımız üzerine bir şeyler eklemek için elimizden geleni yapıyoruz.”

Bakanlığın sağladığı projelere Elazığ’da da katılım sağlayacaklarını belirten Eren, ”Genç Kaşifler organizasyona bu ilimizden de bir öğrencimizi kaşifler trenine göndereceğiz bu öğrencimiz de bakanlığımızın imkanlarıyla gidecek.

Elazığ’da gençlik adına ne tür hizmet yapılması gerekiyorsa onları yapmaya çalıştıklarını aktaran Eren, “Biz atandığımız günden itibaren gençlik için çalışıyoruz. Önce alt yapı sorunumuz olan tesisler noktasında başta valimiz milletvekillerimiz ve belediye başkanımızın desteği ile birlikte tesisler yapmaya çalışıyoruz. Elazığ’da biz geldikten sonra devam eden bir tane spor tesisimizin fiziki gerçekleştirmesi yüzde 45’lerdeydi şuan da yüzde 95’lerde yeri ise Cumhuriyet Mahallesinde Sultan Sarayının üst kısmında yaklaşık 15,20 gün sonra inşallah orayı açıp amatöre sunacağız. Yine biz geldikten sonra ihalesini yaptığımız doğu kentte doğal çim sahasının yapımını hızlandırdık ve iki ay gibi bir sürede çim serme işlemi de bugün tamamlandı. Bir de Arıcak ilçemizde biz geldikten sonra bir saha yapımına başladık. Yaklaşık olarak oda bir ay içerisinde fiziki gerçekleştirme de yüzde elli seviyesine geldi. Bir ay sonra da onu açacağız tabi biz bunlara iki ay derken insanlar şöyle algılıyor bir saha yapmak en az bir yıl sürüyor ama biz bu bahsettiğimiz yerleri iki ay içinde bitirmeye çalışıyoruz. Buda çok büyük bir hız bu konuda bize destek olan milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve sayın valimize teşekkür ediyoruz.”

 

ELAZIĞ’DA GENÇLİK KAMPI YAPILACAK MI?

Gençlik kamplarının büyük önem arz ettiğini dile getiren Eren,” Bizim gençleri ağırlayabilmemiz için fiziki yapılara ihtiyacımız var. Sizin bahsettiğiniz gibi gençlik kampları bulunduğu yerin coğrafi şartları ve iklimine göre farklı planlanıyor. Karadeniz’in bazı bölgelerinde tabiat kampı oluyor. Sahil kenarlarında yaz kampı oluyor. İstanbul ve bazı büyük şehirlerde de tarihi ve kültürel geziler üzerine bu kamplar planlanıyor. Tabi Elazığ’da büyük bir tarihe sahip doğal güzellikleri olan bir yer fakat onlar üzerine fiziki yapılar olmadığı için yani şuan da Elazığ’da kamp programı yok.” Şeklinde konuştu.

TÜRKİYE DE TEK AVRUPA’NIN DA EN BÜYÜĞÜ

Elazığ’da bitme aşamasında olan projesinin gençlere çok fayda sağlayacağını dile getiren Eren, şunları kaydetti:

“İlerleyen yıllarda İpek Yolu Projesi sadece ülkemizden değil yurtdışından da gelenler Uluslararası İpek Yolu Gençlik Merkezinin misafirleri olacak. Gerçekten İpek Yolu Projesi şehrimiz adına değil ülkemiz adına büyük bir kazanç olacak. İpek Yolu Projesi idari binalarıyla, atölyeleriyle ve konaklama yerleriyle müthiş bir tesis. Yer ve komun olarak da Elazığ’ın en güzel yerinde çok büyük bir proje olacak.”

SONDAKİKA23.COM - ÖZEL HABER